Пламен Димитров: Политиците трябва да превъзмогнат егото и тяснопартийния си интерес и да съставят правителство

  • 05 октомври 2022 16:08

  • 386
  • 3
Пламен Димитров: Политиците трябва да превъзмогнат егото и тяснопартийния си интерес и да съставят правителство
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Политиците трябва да превъзмогнат егото и тяснопартийния си интерес и да съставят редовно правителство, каза пред представители на медиите в Разград президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров, предаде БТА. 

По думите му това би било най-добре за България. „В какъвто и формат да искат да го направят, но да има по-голяма стабилност и да има работещ парламент, защото той трябва да гарантира поне три неща“, заяви Димитров. Като едно от тях той посочи бърза актуализация на бюджета за 2022 г., за да може да гарантира увеличение на заплатите в бюджетните системи такова, че да компенсира поне официалната инфлация. Президентът на КНСБ очаква също да бъде увеличен както размерът на помощите за отопление, така и броят на хората, които ги получават. Според него е много важно да бъдат гарантирани и енергийните компенсации, които получават небитовите потребители, за да се запазят работните места. „Бизнеса в момента е притеснен и заявяват, че ако спрат енергийните компенсации, между 80 и 100 хиляди души ще останат без работа през зимата“, посочи Пламен Димитров. 

Президентът на КНСБ беше в Разград по повод националната протестна кампания "Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата". В центъра на града синдикалистите разпънаха протестна шатра, на която гражданите можеха да се запознаят с всички искания на КНСБ. 

Пламен Димитров: Нови избори още повече ще разочароват хората

Пламен Димитров заяви, че протестната акция е подкрепена от работещи в предприятия и институции от цялата страна. По думите му тя ще продължи месеци наред, докато се решат исканията на синдикалистите.

Областният координатор на регионалния съвет на КНСБ в Разград Грациела Ранкова посочи, че увеличението на доходите трябва да започне от едрия бизнес трябва и лавинообразно да повлече малкия и средния бизнес. Защото, по думите й, в условия на криза бизнесът оцелява и може да бъде проспериращ само с увеличение на доходите на работниците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
386 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.05 | 17:42

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.05 | 16:33

2
И кой го казва човека който е на държавната хранилка при Бойко си развяваше байрака.
6789345

2022.10.05 | 16:29

1
Нали имахме правителство което ти искаше да свалиш и свали. Направете си ново с ГЕРБ ДПС ТКЗС и така нататък.

Добави коментар

Водещи новини