Пламен Димитров: Нови избори още повече ще разочароват хората

  • 04 октомври 2022 16:09

  • 965
  • 3
Пламен Димитров: Нови избори още повече ще разочароват хората
© Булфото (архив)

Бих искал да има редовно правителство, защото, отивайки на избори през зимата, хората ще бъдат още по-разочаровани. Това коментира пред журналисти в Русе президентът на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)

Той прогнозира, че ако има нови избори в началото на идната година, избирателната активност ще бъде още по-ниска. 

Това делегитимира цялата политическа система, прави я да изглежда в очите на хората непредставителна и дава много по-голяма тежест на радикалните партии, заяви Димитров. 

По думите му всички политици трябва да намерят разум, за да се състави редовно правителство и да се избегне този сценарий. 

КНСБ: Доходите трябва да са на фокус на новото правителство

Димитров допълни още, че очаква от партиите, които ще влязат в новото Народно събрание, спешни мерки, за да бъдат гарантирани доходите на хората, да има гаранции, че енергийните помощи ще бъдат давани към всички фирми, които да запазят работните места и продукцията им да бъде конкурентна. 

Очаквам размерът на помощите за отопление да бъде поне удвоен, както и да бъде двукратно увеличен броят на хората, които ги получават, добави Димитров и посочи, че сега около 300 000 лица и семейства вземат помощи за отопление.

Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) бе в Русе по повод на националната протестна кампания на КНСБ "Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата". В центъра на града синдикалистите разпънаха и протестна шатра. 

КНСБ започна протести, иска по-високи доходи и ефективни мерки срещу инфлацията

Той заяви, че във всички фирми, предприятия, учреждения, болници, институти, където има синдикални организации, се преговоря за увеличение на заплатите, за да се компенсира поне официалната инфлация. По думите му инфлацията на стоките и услугите, които се купуват всеки ден, е между 40 и 50 процента. 

Димитров обяви, че има постигнати резултати, като например в индустриалния сектор заплатите са увеличени с повече от 17% до края на миналия месец.

Владимир Василев
965 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.10.04 | 16:31

1
ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧЪТ КАТО РИБИ ГН РУМЕН РАДЕВ ПОДАРИ ПЪРВОТО МЕСТО НА ГЕРБ ТРЕТОТО ДПС И ЧЕТВЪРТОТО НА ВЪЗРАЖДАНЕ ЗАДА МОГАТ ДА СФОРМИРАТ ПРАВИТЕЛСТВО ЗАЩО МЪЛЧИТЕ БЕ ЗАЩО НИТО ДУМА НИКОЙ НЕ ОБЕЛВА НАПАЗАРУВАХА СИ ГЛАСОВЕ НИКОЙ НЕГИ ДОКОСНА РАДЕВ ИМ РАЗРЕШИ ДАСИ СЛОЖАТ ГЕРБ И ДПС В ЦИК ХОРА И КАКВО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО
шофьор

2022.10.06 | 09:07

3
аве ИДИОТ РУМЕН РАДЕВ ли гласува едновременно за всички бре ?
PaulaFox

2022.10.04 | 17:08

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини