Водещите новини! Стоянов: Украйна отново поиска оръжие от нас, но отказахме. Свалят имунитета на хванат с дрога кандидат (и още…)

  • 29 септември 2022 19:08

  • 1583
  • 2
Водещите новини! Стоянов: Украйна отново поиска оръжие от нас, но отказахме. Свалят имунитета на хванат с дрога кандидат (и още…)
© Getty Images/bTV/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 септември   

 

***

Димитър Стоянов: Украйна отново поиска оръжие от нас, но отказахме

***

Централната избирателна комисия (ЦИК) разреши водачът на листата на партия "Атака" в 21 МИР Сливен - Веселин Иванов Георгиев, да бъде привлечен като обвиняем по досъдебно производство. Това се посочва в решение на ЦИК.

На 2 септември в Сливен Георгиев е шофирал след употреба на наркотик – метамфетамин, както и че е използвал табели с регистрационен номер за автомобила си, издаден за друго превозно средство.

ЦИК разреши снемането на имунитета на кандидат-депутат

***

Русия обяви, че на официална церемония в петък ще анексира украинските територии, в които се проведе референдум.

Така регионите Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон ще бъдат обявени официално за руска земя. Това се случва въпреки продължаващото осъждане от страна на Запада на референдумите, проведени в тези територии. България и целия ЕС вече обявиха, че няма да признаят резултатите от допитванията, пише Дарик.

Кремъл твърди, че жителите на четири окупирани региона са гласували за отцепване от Киев и присъединяване към Москва.

Кремъл официално: Четири украински региона се вливат в Руската федерация

***

Указът позволява забраната за камиони, превозващи товари, които са регистрирани в страни, които са приложили сходни ограничения срещу Русия.

Путин забранява на западни камиони да преминават през Русия

***

Не може да бъде!

Според Комисията от „Лукойл България” са упражнявали „ценова преса” към конкурентите си.

Говори се за нарушения на конкуренцията и засягане на интересите на потребителите.

КЗК образува производство срещу "Лукойл България"

***

По време на 66-та годишна сесия Генералната конференция на МААЕ (26-30 септември 2022 г.) днес България бе единодушно избрана за член на Съвета на управляващите на МААЕ за периода 2022-2024 г.

България получи това важно доверие и право на глас в основния политически орган, приемащ ключовите за Агенцията решения, в момент на  засилен политически, медиен и обществен интерес към дейността на МААЕ.

България бе избрана за член на Съвета на управляващите на Международната агенция за атомна енергия 

***

Европейският парламент ще обсъди следващата седмица за пореден път въпроса с присъединяването на България и Румъния към Шенген. Това съобщи председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия като инициатор на дебата, предаде БТА.

ЕП ще обсъди отново въпроса за присъединяването на България и Румъния към Шенген

***

„Нито аз, нито моите колеги редим павета, редят ги изпълнителите, каза кметът. Тя добави, че строителният надзор има задачата да контролира. Ние плащаме, докато не се получи качествено“, заяви Фандъкова.

Зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов каза тогава, че паветата по пътните платна са пренаредени по-основно, тъй като е имало образувани коловози. Положена е по-добра основа, която да поеме тежкото натоварване от автомобили, за което тази настилка не е предвидена.

Малко след като движението бе възстановено обаче някои от паветата се разместиха, което бе обяснено от представители на Столичната община и от строителите с тежкия автомобилен трафик.

Фандъкова за жълтите павета: Ще се пренареждат колкото пъти е необходимо

***

Северна Корея изстреля днес две балистични ракети от източния си бряг, съобщи южнокорейският генерален щаб, след като комунистическият Север изстреля вчера две други ракети с малък обсег и още една в неделя, предаде Ройтерс.

Северна Корея извърши ново балистично изпитание

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1583 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.29 | 22:04

2
СТОЯНОВ ОТИВА ПРИ САДАМ
Aди Xикса

2022.09.29 | 19:50

1
Слyжебното пpaвителство иска: MOЧА да ocтане, да има гeй - пapaди и вечни peмонти на жълтите пaвeтa, да не изпращаме opъжия за Украйна, да имаме pyски реактори, да не мaxaме крадливия "Гaзпром", да не гоним pyски шпиони и да не oпaндизвaме cиновете бандити на комунистите. Сега убедихте ли се, че комунистите в ГЕРБ-БСП-МВР са yнтерменши?

Добави коментар

Водещи новини