Северна Корея извърши ново балистично изпитание

  • 29 септември 2022 17:14

  • 582
  • 1
Северна Корея извърши ново балистично изпитание
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Северна Корея изстреля днес две балистични ракети от източния си бряг, съобщи южнокорейският генерален щаб, след като комунистическият Север изстреля вчера две други ракети с малък обсег и още една в неделя, предаде Ройтерс.

"Въоръжените сили на Южна Корея регистрираха две балистични ракети с малък обсег, изстреляни от Сунчон, провинция Южен Пьонан, на източния бряг в 20,48 и 20,57 ч. При засилено наблюдение и бдителност нашите военни поддържат пълна готовност в тясно сътрудничество със САЩ", се казва в съобщението.

В текста не се посочват подробности за продължителността на полетите, височината и скоростта на ракетите.

Ракетните тестове бяха извършени, след като вицепрезидентката на САЩ Камала Харис приключи посещението си в Южна Корея, където разкритикува остро действията на Севера.

Северна Корея е изстреляла нова балистична ракета

Южна Корея и нейните съюзници се опасяват, че КНДР се готви да извърши нов ядрен тест - седми поред от 2006 г. и първи от 2017 г.

Вчера членове на парламента в Сеул бяха информирани от разузнаването, че Северът е приключил с подготвителните работи за ядрения тест и ще го извърши вероятно между 16 октомври и 7 ноември.

Виолета Симеонова
582 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.30 | 09:45

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини