Поморие остава без ток поне 24 часа, километрични опашки на пътя за Бургас

  • 18 септември 2022 08:01

  • 8107
  • 1
Поморие остава без ток поне 24 часа, километрични опашки на пътя за Бургас
© Novini.bg/ Canva

Километрични опашки от автомобили се образуваха на пътя Поморие-Бургас след ураганната буря в района. Хората чакат с часове в автомобилите си докато аварийните екипи разчистват пътното платно от паднали дървета и клони. Заради разчистването на пътя трафикът се пуска и се спира периодично.

След силната буря най-тежка е ситуацията в Поморие, където е обявено бедствено положение. В града няма да има ток поне 24 часа. Заради бурята покрив се срути над туристи в закрит басейн на хотел. Леко пострадали са две жени. Мъж беше спасен след като падна от борда на яхта, а жена беше вдигната във въздуха от вятъра, след което пада на земята. За щастие, тя не е пострадала.

Има готовност за свикване на извънреден областен щаб при влошаване на ситуацията и евентуални нови бури. За утре в областта е в сила предупреждение от най-ниска степен - жълтн код за силен вятър.

Повече от 100 са сигналите за щети - най-вече паднали дървета, покриви, изолации и блокирани улици, предаде БНТ. 

"Над 130 спешни обаждания. Повече от 15 щети по автомобили, стотици изкъртени дървета, десетки съборени знаци и билборди. Най-важното е че няма пострадали хора. В момента общинските екипи почистват и отварят улиците.", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8107 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.18 | 09:15

1
Важното е че не е в София

Добави коментар

Водещи новини