КЕВР изиска "Топлофикация София" да даде информация за коригирането на изравнителните сметки

  • 16 септември 2022 16:18

  • 434
  • 0
КЕВР изиска "Топлофикация София" да даде информация за коригирането на изравнителните сметки
© getty images

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов изиска от ръководството на "Топлофикация София" да предостави цялостна информация по казуса с годишните изравнителни сметки за парно.

След получени запитвания относно корекцията на ставката на ДДС от 20% на 9% в годишните изравнителни сметки "Топлофикация София“ ЕАД трябва да изпрати в Комисията информация за срока, в който клиентите на топлинна енергия ще получат коригирана данъчна фактура с отразена ставка от 9% ДДС върху дължимите суми.

Изискани за разяснения и за начина, по който дружеството ще информира клиентите за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% ДДС и 9% ДДС.

КЕВР очаква от "Топлофикация София" ЕАД изчерпателна информация за броя на клиентите, засегнати от корекции на фактурите, в които е отразена годишната изравнителна сметка, както и каква е общата стойност на направените корекции. Допълнително дружеството трябва да даде разяснения и по въпроса на кои фактури, на какво основание и в кои случаи ще бъдат начислявани лихви за просрочие.

Омбудсманът поиска информация от „Топлофикация София“ за изравнителните фактури

Освен поисканата информация "Топлофикация София" ЕАД следва да представи на регулатора образец на фактурa, в която да бъде ясно посочен начинът, по който клиентите ще бъдат информирани за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% ДДС и 9% ДДС.

Цялата необходима информация трябва да бъде предоставена от "Топлофикация София" ЕАД в тридневен срок, се посочва в писмото на председателя на КЕВР до изпълнителния директор на дружеството Александър Александров.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини