Отложиха доклада за въвеждането на нискоемисионни зони в столицата

  • 16 септември 2022 11:45

  • 214
  • 0
Отложиха доклада за въвеждането на нискоемисионни зони в столицата
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Столичният общински съвет (СОС), на първото си заседание след лятната ваканция, отложи обсъждането на Наредба за създаване на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Столична община, съобащава "Дарик".

Очаква се наредбата да бъде отново на вниманието на общинските съветници на следващата редовна сесия на СОС, която ще бъде след изборите, на 6 октомври.

Целта на наредбата е да се намалят източниците на замърсяване на въздуха в създадени от общината зони с ниски емисии на вредни вещества, като се ограничи движението на моторни превозни средства, категоризирани в екологични групи в определени дни, когато замърсяването на въздуха е най-голямо.

В началото на заседанието председателят Георги Георгиев пожела успех на своите колеги и ги призова за отговорно отношение в оставащата една година до края на мандата.

Въвеждането на нискоемисионни зони в София предстои да разгледа СОС

„Навлизаме в последната година от мандата на този общински съвет. В качеството ни на зрелостници, искрено се надявам да запазим и използваме инерцията и отговорността от края на предходния политически сезон, за да може тази кинетична енергия да заработи в името на по-светлото бъдеще на нашия град", заяви Георгиев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини