Георги Георгиев (СОС): Хората тепърва ще усетят новата цена на парното със стартирането на отоплителния сезон

  • 13 септември 2022 21:36

  • 1364
  • 5
Георги Георгиев (СОС): Хората тепърва ще усетят новата цена на парното със стартирането на отоплителния сезон
©
Слушай новината Слушай новината

Най-важната задача беше да осигурим природен газ за София за целия отоплителен сезон, тъй като имахме договор единствено до края на годината. Свършената до момента работа дава възможност обещанията да се превърнат в нещо конкретно - договор за доставка на природен газ за цялата 2023 г. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска в ефира на "Денят ON AIR".  

По думите му дълговете на "Топлофикация" не са били опростени, а напротив.

"От една година алармираме, че бездействието на правителството на Кирил Петков води до щети за софиянци. За една година те се изразяват в 480 млн. лева  непокрита разлика в цената - в поскъпването на природния газ, която остава за сметка на софиянци", поясни той, като допълни, че поскъпването на синьото гориво от януари 2021 г. до днес е 1000%.

Председателят на СОС категоричен: Не може цялата цена на газовата криза да я платят българските граждани

"За част от тези 1000% държавата дължи компенсация в размер на 340 млн. лева. Вместо да ги плаща на "Топлофикация", а тя на "Булгаргаз" и БЕХ, всъщност се извършва прихващане по силата на едни тристранни договори.  Другите 340 млн. лева се дължат на "Топлофикация", защото произвежда екологична електрическа енергия", констатира Георгиев.

Според председателя на СОС задълженията на дружеството към момента са наполовина по-малко. 

"40% по-високи сметки наложи КЕВР от 1 юли. Хората тепърва ще усетят новата цена със стартирането на отоплителния сезон. Вторият потърпевш е самото дружество, защото буфера остава там", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Георгиев апелира КЕВР да не вдига цената на тока за пореден път от 1 януари, като посочи, че "Г-н Иванов е много разумен мъж с опит", заради което със сигурност ще намери друго решение.

"Начинът е международна водеща компания да инвестира в "Топлофикация", за да може 30-годишните мощности  да бъдат заменени с когенерации", посочи той в отговор на въпрос как би могло да бъде спасено дружеството.

Георгиев коментира и началото на учебната година в София.

Той съобщи, че на 15 септември на 14 000 първокласници ще бъдат раздадени светлоотразителни гривни, така че да бъдат избягвани пътните произшествия. 

"Първите реакции са, че искат и по-големите ученици. Ако идеята се приеме добре от училищата, ще го предложа на общинския съвет", обобщи той.

Председателят на СОС припомни още, че на столичния булевард "Черни връх" е монтирано табло за скорост - на метри от мястото на инцидента, в който загинаха две млади момичета. 

"От близо 150 000 автомобила по-малко от 3% са нарушителите. За сметка на това обаче те карат с над 90 км/час", заключи той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1364 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.14 | 06:01

5
През цялото време слушам мантрата за "бездействието", но още не съм чул нито едно изречение как точно тиквите щяха или ще решат проблема с газа, а той е съвсем прост. Рашистката педерация вече не продава, в нарушение на всички договори с нас, защото не ѝ харесва това, че имаме свободен и независим избор на външна политика. Та, тикви, какво ще направите, че да накарате рашистката педерация да спре войната и да почне да ни продава газ както е договорено? Подробности може ли?
Георги Георгиев

2022.09.14 | 03:09

4
е личният лекар на Боко Мутрисов, който обича да скубе със зъбки косъмчетата по гъза на мутрата.
Експерт!!!

2022.09.13 | 23:24

3
Поредната руска матрьошка!!! Аман от руски цървули! И как разбраха, че е експерт??? По парите от руския травестит???
Гост

2022.09.13 | 22:57

2
Да, ние ще я усетим, а кърлежи като теб едва ли
Еми...

2022.09.13 | 22:09

1
поредният дебил.

Добави коментар

Водещи новини