Превозвачите с люта реакция след тежката катастрофа край Скравена

  • 23 август 2022 17:20

  • 5595
  • 1
Превозвачите с люта реакция след тежката катастрофа край Скравена
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Шофьорите и останалите участници в движението, са жертви на пътната инфраструктура в България. Това ясно се вижда на кадрите от видеорегистратора, който е запечатал момента на удара между цистерна и джип край ботевградското село Скравена. Това се посочва в позиция на Камарата на автомобилните превозвачи в България до медиите.

На краткия 9-секунден клип се вижда състоянието на пътя – осеян с дупки и неравности, а всички заснети превозни средства подскачат заради тях. Това е международен път и изключително важен транспортен коридор. Този път предполага да бъде, ако не в отлично, то поне в много добро състояние, тъй като по него се движат както леки автомобили, така и хиляди тежкотоварни превозни средства, а някои от тях както и в този случай, превозват опасни товари.

Ето го момента на сблъсъка между цистерна и джип край Ботевград

Неадекватната, недофинансирана и амортизирана пътна инфраструктура у нас взима жертви всеки ден. Докато ни убеждават, че парите за поддръжка на пътища са крайно недостатъчно, в същото време по тях загиват хора, а строежа на нови некачествени отсечки продължава с пълна сила.

Многократно сме подчертавали, че проблемите с опашките по българските граници костват човешки животи и тежки пътни инциденти, защото същите шофьори които са чакали с денонощия да преминат след това са принудени да шофират по този така наречен път. Няма да се уморим да повтаряме, че в България няма нито един изграден нов паркинг, който да отговаря на нуждите на шофьорите, да бъде модерен и най-вече безопасен.

Камарата на автомобилните превозвачи в България от години говори, че у нас последователни стъпки за развитието на транспорта и транспортна политика, просто липсва. А резултатът на това го виждаме всеки ден с увеличаващата се черна статистика от катастрофи с тежко пострадали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5595 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини