Фандъкова взе участие в срещата на високо равнище C40 в Лондон

  • 19 юли 2022 18:29

  • 1035
  • 7
 Фандъкова взе участие в срещата на високо равнище C40 в Лондон
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска взе участие в срещата на високо равнище С40 в Лондон. В рамките на форума тя разговаря с кмета на Лондон Садик Хан, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

С40 е мрежа от кметове на близо 100 водещи световни града, които си сътрудничат за извършване на спешните действия за справяне с климатичните промени.

„Градовете в Европа могат да имат лидерската роля във въвеждането на по-строги мерки за опазване на чистотата на въздуха и борбата с климатичните промени, заяви кметът Фандъкова в изказването си в панела „Зелени и здравословни улици, визия за бъдещите градове“.

„Вярвам, че въвеждането на мерки, базирани на изследвания и основани на данни от различни източници, е пътят към подобряване на качеството на въздуха в европейските градове“, посочи още столичният кмет. Тя припомни, че София има собствена система от сензори за следене на качеството на въздуха и ежегодно въвежда мерки за осигуряване на по-здравословна среда на живот на гражданите. Имаме да извървим дълъг път, за да видим резултата от въведените мерки, и се надяваме чрез тях да постигнем и промяна на нагласите на гражданите, каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Тя отбеляза, че София е започнала преди 10 години ускорено изграждане на метрото и обновяване на парка на обществения транспорт. Над 90% от градския транспорт е с Евростандарт 6, а 40% от него е електрически с нулеви емисии.

Кметът на българската столица посочи, че София е спечелила място сред 100 общини, участващи в европейската мисия за въглеродно-неутрални градове до 2030 година. Това е добра възможност през следващите 8 години София да получи финансиране за изследвания, за иновации, както и предимство при кандидатстването по всички европейски фондове, свързани със Зелената сделка. „Отличието спомага и подобряването на инвестиционната ни среда. каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.  

Фандъкова: СО е облагородила 59 градски пространства, източници на запрашаване, през 2020 и 2021 г.

Кметът на Лондон Садик Хан поздрави Фандъкова за това, че вече над 10 години е кмет на столица, както и за усилията ѝ за въвеждане на първата нискоемисионна зона в Източна Европа. Той окачестви работата на столичния кмет Фандъкова в областта на екологията и борбата с климатичните промени като „възхитителни и смели действия “.

Във форума в Лондон участват още изпълнителният директорът на С40 Марк Уотс, Мария Нейра, директор „Околна среда, изменение на климата и здраве“ в  Световна здравна организация, Розамунд Киси-Дебра. Заедно с кмета на София Фандъкова във форума участват зам.-кметът Десислава Билева и координаторът на Програма „Зелена София“ Елица Панайотова.   

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1035 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.07.20 | 00:28

7
Фандъкова може само да взима
Бах ти.

2022.07.19 | 21:04

6
"среща на високо равнище"- абе такива прости индивиди защо ги коментирате. новини.бг не се излагайте.
я па я

2022.07.19 | 19:44

4
всички коментатори да и л.....ете ка.....цата
Еми...

2022.07.19 | 19:21

3
Там освен учительницата някой друг говорел ли е руски?

2022.07.19 | 19:18

2
Цинга-манга в Лондон.

2022.07.19 | 18:59

1
ич да не се връща

Добави коментар

Водещи новини