Георги Кадиев: Популизмът извира

  • 19 юли 2022 12:41

  • 2057
  • 0
Георги Кадиев: Популизмът извира
© личен архив, булфото

Коментар на Георги Кадиев, известен политик, журналист и икономист. В момента той е председател на Гражданска платформа „Нормална държава”. В годините назад бе депутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в 40-то и 42-ро НС, също така бе и общински съветник от левицата в София, както и бивш зам.-министър на финансите /2005-2007г./.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са внесли проект за Решение на НС, с което слагат таван на цената на бензин и дизел на 2.70 лв./литър.

Дотук добре, и Орбан го направи в Унгария. Само че в проекто-решенето липсва втората част от уравнението: кой поема разликата над 2.70 лв./литър.

Има 3 варианта:

А. Лукойл си свалят цените с прословутото "левче", дето ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в твърди, че заминава по офшорни сметки на наши министри. Чиста утопия, няма да ги свалят.

Б. Държавата, както е в Унгария. Но трябва да се бюджетира, т.е. нова актуализация на бюджета. Отделно механизъм, решение кой ще има право да се възползва, само юридически лица ли, само физически, само с български номера на автомобили ли, както в Унгария е само с унгарски.

В. Търговците на горива, които не са идиоти и няма да продават на загуба, просто ще спрат да продават.

Като гледам как всички мълчат и се ослушват, защото идват избори, като нищо ще го приемат в парламента.

И ще натресат още една мина под служебното правителство.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2057 0

Свързани новини

Водещи новини