Кадиев разкри вървим ли по най-краткия път към катастрофата

  • 02 декември 2022 09:14

  • 804
  • 2
Кадиев разкри вървим ли по най-краткия път към катастрофата
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Председателят на „Нормална държава“ Георги Кадиев бе гост в „Тази сутрин“ по бТВ. Той коментира промените в Изборния кодекс и проекта, предложен от ДПС, с който се забранява износът от България на нефт и нефтопродукти с произход Русия.

„Ако предложението на ДПС, което беше прието от енергийната комисия, бъде прието и в зала, ще имаме най-краткия път към катастрофа. Това ще затвори „Лукойл Нефтохим“, за няколко дни керосинът ще изчезне, а в рамките на две седмици ще спре производството на рафинерията, която освен бензин и дизел, произвежда и други химически отпадни вещества, които няма да има къде да складира.

„Спирането на рафинерията ще предизвика още една безизходица в страната“, отбеляза той.

След това ще се появи и логистичният проблем. В момента горивата се придвижват по тръба до складовете на „Лукойл Нефтохим“ в цялата страна, а това ще трябва да се замести с влакови композиции и цистерни, което няма как да стане. След това ще имаме и недостиг на дизел“, заяви Кадиев.

Според него има елегантно решение – проектът да стигне до зала, да го приемат на първо четене и да забравят за него.Мирослав Иванов (ПП): Днес съм в траур, ще се завърнат злоупотребите и манипулациите във вотатене и да забравят за него.

Връщането на хартиената бюлетина

„Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад. Подкрепям изцяло машинното гласуване. Веднага след избори да се занимаваш с Изборния кодекс, означава, че се готвиш за нови избори, а би трябвало да се готвиш за правителство“, смята председателят на "Нормална държава".

 

Според него мостовете от БСП към „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ и „Демократична България“ вече са изгорени. А нови избори ще има след Нова година почти на 90% и е необходим нов политически проект като „Нормална държава“.

„Ръководството на БСП се държи като секта – сякаш казват "ние сме най-хубавите и извън нас няма нищо друго". Изборите обаче не доказват това. За мен БСП е част от историята ми, 10 години бях неин член, но не е част от настоящето ми и не е част от бъдещето ми“, заяви Кадиев.

За него най-важно е да има равнопоставеност – като в ЕС, независимо от големината на една държава, всички имат равен клас.

„Нека да започнем с малкото и да се опитаме да обединим колкото се може повече ляво“, заяви още той.

Десислава Станева
804 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.02 | 12:32

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Емѝ...

2022.12.02 | 09:57

1
Тая па пyтка на жена си и на тиквата къде се вре?

Добави коментар

Водещи новини