„Когато се свикват протести за защита на правителството, това е опит за преврат“

  • 20 юни 2022 17:10

  • 3705
  • 0
„Когато се свикват протести за защита на правителството, това е опит за преврат“
© Wikipedia/Novini.bg

„Когато се свикват протести за защита на правителството, това е опит за преврат“
~ Цончо Ганев, възраждане 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

 

Нивото, дами и господа, нивото…

… стигна под морското равнище. 

Поне да бяха някои умни, че да не ни е яд, че правят цяла държава сами да си говорим, да си кажеш: „Е… хитри са. Зли, ама умни!“ 

А те…

Срам да те хване. Като реми да си направил с Гибралтар, а не с Англия. 

Вижте какво е скалъпил Цончо Ганев от възраждане пред БНР: 

„Когато човек не се учи от историята, плаща висока цена“.

Дотук е прав. 

Лошото е, че тая реплика стана клише в репертоара на всеки нищоправец. Толкова е вярно, че чак няма смисъл да си го казваме. Със същия успех Цончо можеше да ни каже: слънцето изгрява сутрин. 

Продължава (тук геният прелива през ушите): „Крайно време е здравите сили да кажат, че Майдан в България не може да се случва и когато някой иска оставката на правителството, това е демократична процедура. Когато се свикват протести за защита на правителството, това е опит за преврат“. 

„Здравите сили“…? Здрави, в смисъл „физически здрави“ ли? Щото на „горния етаж“ са „здрави“ и „стабилни“ колкото стадо катерици на кофеин. 

Майдан, по традиция – традиция на партията им – използват като нарицателно за нещо лошо. Така е само в партията им и в Русия. Навсякъде другаде по света „Майдан“ е синоним на сполучлива битка за демокрация. 

Но финалът е силата на силите. На „здравите“ сили: „Когато се свикват протести за защита на правителството, това е опит за преврат“. 

????

Другари…? Слънцето ли ви напече? 

Сега разбирам защо същите си мислят, че да нападнеш суверенна държава и да избиеш жените и децата е опит за „освобождение“. 

Да защитаваш правителството било опит за преврат. 

Горката поредна жертва на образователната ни система и фалшивото самочувствие. Как го изтървахте в парламента? 

Шефът му – Костадинов – направи изказване, с което се омота. Когато Ицо Хазарта нарече копейкин и депутатите му „фашисти“, Костадинов се опита да използва момента и да извърти нещата, че Хазарта уж нарекъл така протестиращите симпатизанти на възраждане. Което не беше вярно, нарече така копейкин и депутатите му. 

Опита се да изкара и друго, опита да изкара, че протестиращите симпатизанти на възраждане са народът… българският народ, целокупният; и че Хазарта едва ли не наричал българския народ „фашисти“. 

Демек е лошо, според Костадинов, така ли?

Защото преди няколко дни нарече протестиращите (много повече като брой) българи „фашистка измет“.

Сега… кое е последно? Може ли да се нарича народът „фашисти“ или не? Или, като всичко друго, избирателно си правим каквото си искаме?

Какво ли питам пà и аз. 

А между другото „фашистите“ (за разлика от феновете на копейкин, които се сбиха с полицията, и които скандираха подстрекателства за насилие) бяха хора с децата си, излезли след работа, а не закарани с автобусите в работно време, хора от бизнеса, даващи работа на българи, грижещи се за бъдещето. За разлика от самия копейкин, който трудоустроява само такива, дето смятат, че да защитаваш правителството било опит за преврат и разни, дето преди години плюли по Путин, а сега го величаят. 
… 

Айде сега вижте кой още пее в същия хор срещу правителството (или, както Цончо вероятно би измислил: здравите сили с демократичната процедура).

Слави, който каза, че във външно (което беше негово, на ИТН) не знаели за френското предложение. Което се оказа лъжа, защото е договаряно с външно министерство. 

И по-конкретно, от ПП обясниха, че – без никой вече да се изненадва – един дълъг политик е бил уличен в лъжа: „Г-н Трифонов заблуди българските граждани, че Теодора Генчовска, която той нарича „предложение на Има Такъв Народ“, не е знаела за условията в предложението на Европейския съюз, при положение че тези разговори са водени само и единствено с МВнР. Също така, министър Генчовска все още не е предоставила двустранния протокол между България и Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие“.

Теодора Генчовска засекретила протокола със Скопие

...

Същевременно се оказа, че никой от кресльовците не си е направил труда да разбере какво представлява „френското предложение“.

Политическият анализатор Емил Соколов обясни (като за български избиратели на средновековни чалга партии): 

1. Френското предложение не е само френско, а е на целия ЕС.

2. Слави, който обвиняваше Кирил Петков, че е предател, излъга. Френското предложение е договорено с участието на Генчовска, която е министър на ИТН.

3. Френското предложение е исторически шанс за България. Целият ЕС се обединява около исканията на България и гарантира националния ни интерес. Спорът на Македония вече не е само с България, а с целия ЕС.

[Следващата четвърта точка би трябвало вни-ма-тел-но да се изчете от всичкото патрèот на тая земя:] 

4. Френското предложение прави така, че ако Македония не спазва договора за добросъседство и други договорки с България, членството ѝ в ЕС ще е под въпрос. Ако не друго, предложението задължава Македония да е още по-сериозна с ангажиментите си към България или няма да е част от ЕС.

[каква я мислеха патрèотите, каква излезе тя] 

5. В предложението се говори за 'minorities and communities', никъде не се споменава българско малцинство. Става въпрос за българската общност в Македония. Нейните права ще бъдат записани в конституцията и по този начин ще им бъде осигурена защита.

6. Предложението предвижда и мерки за спиране на езика на омразата, опазване на българското културно наследство в Македония и дори промени в македонските учебници по История. С други думи, историята ни също е защитена.

7. Ако България отхвърли това предложение, е възможно да има промени в механизма за присъединяване към ЕС и да нямаме възможност да поставим вето. Тогава ще пропуснем шанса си да се сближим с Македония и да защитим интересите на българите там.

В същия хор запя и президентът Радев, който досега не е размахал нѝ един юмрук в подкрепа на протестиращите, нищо, че те са същите хора и протестират срещу същите партии на същото статукво. Единственото, което се промени между тогава (когато махаше с юмрук) и сега, е позицията про-НАТО и про-ЕС на това правителство и заявката, че няма да играем по свирката на Русия. 

Но изненади и тук няма. 

Радев заговори за „разсейване на съмненията“ по македонския въпрос, когато те отдавна са разсеяни, с което умишлено наля вода в мелницата на ГЕРБ, възраждане, ИТН и ДПС. 

Съмнения няма, но когато някой излезе и за не-знам-кой-път заговори за разсейване на съмненията, у хората остава впечатлението, че има още съмнения. Особено у хората, които не следят процесите, а се информират за събитията от кратки изказвания, сглобени в плакатни фрази. 

Заговори и за пазаруване на депутати, което беше гнусно внушение, че един депутат напуснал по съвест, е напазаруван. Запя в хора на новата не-коалиция. 

Понимаешь? 

За тази нова не-коалиция: в нея са ГЕРБ с възраждане с ДПС с ИТН с Радев по крилото за подсилване на атаката. 

Хайде да помислим какво би накарало ГЕРБ, които искаха да се прати оръжие на Украйна, да се окажат в един отбор по гласуване с възраждане, които са заявено про-путински?

Какво би сложило в едно гласувателно гърне възраждане с ДПС?

Какво би сложило ИТН, които щяха да чегъртат ГЕРБ, с… ами с ГЕРБ там?

Има два варианта:

Единият е да е за някаква далавера. Правителството им пречи на потоците, да речем, на нещо, което досега е вървяло, а вече не върви. 

Другият вариант, разбира се, е страшно много да са се загрижили за добруването на българския народ и на България. И да са загърбили политиката и политическите разногласия, егото и дребнавостите, борбите и боричканията, да са страшно, ама страшно много влюбени в народа, че да се извъртят така в името на добруването ни…

Помислете кое ви се струва да е по-реалистично. 

...

А през 2021 г. ...

Тошко Йорданов през 2021 г.: Който гласува, каквото и да е с ГЕРБ, е предател

 

Последвайте канала на

Александър Томов
3705 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини