Теодора Генчовска засекретила протокола със Скопие

  • 21 юни 2022 11:58

  • 2661
  • 2
Теодора Генчовска засекретила протокола със Скопие
© Novini.bg/ Canva

Министър Генчовска е предоставила преговорните документи - двустранния протокол между Република Северна Македония и Република България, подготвен от двете външни министерства, със секретен гриф.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Това съобщиха от "Продължаваме промяната" в отговор на медийни запитвания за съдържанието на протокола, който вчера от МВнР са внесли в парламента. От екипа на Теодора Генчовска го пратиха в Народното събрание след многократни призиви да го сторят, но сега той не може да бъде огласен.

Колев: Настояваме премиерът да каже своята позиция по френското предложение за РСМ

След консултация с комисия по Външна политика тези документи в момента не могат да бъдат предоставени на широката публика. Министър Теодора Генчовска е входирала документите с гриф за достъп “За ползване”, което ограничава кръга на хората, които могат да ги прочетат, съобщават от партийния пресцентър.

"Призоваваме министър Генчовска да свали секретния гриф. Призоваваме също МВнР в най-кратки срокове да пристъпи към подписване на договорения от министър Генчовска двустранен протокол - очакване, публично обявено и въшния министър на Северна Македония Буяр Османи", заявават от ПП.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2661 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
цар БОРИС I Покръстител

2022.06.21 | 13:23

2
що за гриф на секретност е - "за ползване"! къде? може би в тоалетната! ами то всеки вестник е "за ползване"! абсолютни олигофрени!
цар БОРИС I Покръстител

2022.06.21 | 13:22

1
що за гриф на секретност е - "за ползване"! ами то всеки вестник е "за ползване"! пълни олигофрени!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини