Погребален агент: Имаше съмнения за нередности с покойници, свързани със задържания ни колега

  • 29 май 2022 16:56

  • 870
  • 1
Погребален агент: Имаше съмнения за нередности с покойници, свързани със задържания ни колега
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Тази седмица стана ясно, че полицията е арестувала погребален агент, който е заровил вероятно над 50 души, като вместо да бъдат кремирани. Мъжът е арестуван на местопрестъплението, открити са 7 тела, близки на уж кремираните хора са буквално в шок от разкритията.

По думите на погребалния агент Георги Борисов в ефира на Нова телевизия случаят е накарал хората да имат съмнения и да искат справки за извършени кремации у нас.

Проговори свещеникът, открил останки на част от незаконно погребаните възрастни хора

"Ползвали сме услугите на една и съща хладилна камера за съхранение на покойници. Беше изгонен оттам, защото бавеше ритуалите. Създаваше усещане за нередност и криминални деяния, а за да не бъдат въвлечени стопаните на камерите, те го гонеха", разказа той. И допълни, че всеки у нас може да стане погребален агент, без да има нужната квалификация.

Според него проверката за кремация е лесно достъпна.

"Всеки може да се обади в крематориума, да каже имената и ЕГН-то на свой близък и да провери дали е извършена кремация. Има още два крематориума - в Пловдив и Варна, така че ако го няма в София, може да е регистриран там", посочи Борисов.

По думите му след всяка кремация се издава удостоверение с печат, но то се изисква допълнително, а единствено урната се дава на опечалените.

Мая Йорданова
870 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.29 | 17:13

1
Мафия

Добави коментар

Водещи новини