Превозвачите: Протестът ни няма да попречи на матурите

  • 12 май 2022 15:36

  • 708
  • 0
Превозвачите: Протестът ни няма да попречи на матурите
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Протестът на 18 май 2022 г., който Обединеният транспортен бранш ще проведе, няма за цел и ще избегне по всякакъв начин възпрепятстването на движението и на пътуването на учениците до училище и на работещите до техните работни места. Ще бъдат предприети стъпки, за да се избегнат затруднения на хилядите зрелостници, които в същия ден трябва да положат държавен зрелостен изпит по български език и литература. 

Това пише в официална позиция от страна на Съюза на Международните Превозвачи по повод вчерашния апел на министъра на образованието Николай Денков, който призова превозвачите да съобразят протеста си с провеждането на задължителната матура на 18 май. Публикуваме позицията без редакторска намеса:  

Министър Денков призова превозвачите да съобразят протеста си с провеждането на задължителната матура на 18 май

"Исканията на превозвачите са свързани с облекчаване на цените за всеки български граждани и са в негов интерес. Както правото на образование и работа са защитени от Конституцията, така и правото на протест. Представителите на транспортния бранш спазват всички права на гражданите, както и законите на Република България. „Ние спазваме и принципа на диалогичност и откликваме на молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков за проявяване на разбиране и съдействие. Това е още един пример за това, че общи и добри решения се намират само с диалог“, коментират представителите на транспортния бранш. 

Работодателите излизат на протест пред Министерския съвет на 18 май

За 18 май ще бъде създадена организация и всички граждани ще бъдат информирани за точките и часовете на протест, за да предвидят възможностите си за транспорт. В средствата за масова информация, в социалните медии и в официалните Интернет страници на организациите и компаниите, които вземат участие, ще бъде обявена информация, която да улесни пътниците.

Желаем успех на всички зрелостници!". 

Филип Епитропов
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини