Протест на еколози и контрапротест блокират днес София

  • 20 юни 2012 07:12

  • 1044
  • 0
Протест на еколози и контрапротест блокират днес София
©

Два митинга на природозащитници и привърженици на промените в Закона за горите ще блокират София. От 12:00 до 13:00 часа на площад "Народно събрание" Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите" ще проведе протестен митинг под надслов "Не на екологичния рекет".

В 13:00 ще тръгне шествие до Министерски съвет за връчване на исканията на коалицията към премиера Бойко Борисов. "Ще изразим твърдото си несъгласие от наложено вето върху приетите изменения и допълнения в Закона за горите. Каним да се присъединят всички, които разбират, че в продължение на осем години, в българските планини и горски територии нямаше нито едно заявено инвестиционно намерение, защото законодателната среда беше направена по начин, че да отблъсне и най-търпеливия инвеститор", казват противниците на президентското вето върху спорните промени в закона в обръщението към медиите.

В 18:30 предстои шествие на скиори и сноубордисти, туристи и природозащитници от НДК през Министерски съвет към парламента. Организаторите на шествието призовават почитателите на зимни спортове да сложат каски, да вземат щеки и да метнат ските на рамо.
“Да покажем на властта, че скиорите и сноубордистите не искат сеч, не искат монопол при ските, не искат лобистки подаръци за офшорната олигархия. Искаме ГОРА !!! “, такова ще бъде отправеното послание към управляващите. Настояваме Парламентът да ревизира изцяло скандалните промени при повторното разглеждане на законопроекта”, се казва още в събитието в социалната мрежа.

Последвайте канала на

Novini.bg
1044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини