10% от хората с увреждания в трудоспособна възраст във Варна работят

  • 18 юни 2012 14:09

  • 655
  • 0
10% от хората с увреждания в трудоспособна възраст във Варна работят
©

Във Варна има около 50 000 инвалиди, от които между 15 000 и 18 000 са в трудоспособна възраст, но работят между 1200 и 1800
от тях. Това съобщи днес при представянето на проекта "Правото на труд - право на достоен живот" председателят на дружеството на инвалидите във Варна Радко Радев.

Той уточни, че по тази причина дружеството ще реализира проекта, който ще обхване първоначално 36 души, които искат да работят. Те ще преминат обучение за запознаване с трудовото законодателство, явяване на интервю за работа, търсене и намиране на работа, подготовка за попълване на документи и други.

При реализацията на този проект очакваме да се осигури защита и продължителна трудова заетост, посочи Радев.

От дружеството на инвалидите съобщиха още, че съвместно с театралната формация "Феникс" ще се реализира проектът "Изкуство
и мениджмънт в театъра на младите". Той е с продължителност 5 месеца и ще обхване около 70 младежи с увреждания на възраст от 16 до 35 години.

В рамките на проекта ще бъде създаден и театрален продукт - постановката "Ромео и Жулиета", в която ще играят осем души с увреждания. Целта е спектакълът да бъде представен поне два пъти.

И двата проекта се осъществяват с финансовата подкрепа на общината.

Последвайте канала на

БТА
655 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини