Зам.-кметът на София Ангел Джоргов: Полага се последният износващ пласт асфалт на бул. "Първа българска армия"

  • 27 март 2022 15:25

  • 466
  • 0
Зам.-кметът на София Ангел Джоргов: Полага се последният износващ пласт асфалт на бул. "Първа българска армия"
© Булфото (архив)

Заместник-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов провери дейностите по ремонт на бул. "Първа българска армия", съобщи пресцентърът на Столичната община (СО).  При проверката Джоргов  съобщи, че се полага последният износващ пласт асфалт на булеварда.

От Столичната община уточняват, че с първия уикенд, в който времето позволява, е започнало довършването на столичния булевард. "Миналата година част от булеварда е бил реконструиран. В движение е бил пуснат 1,2 км  от него. На практика е изграден изцяло нов булевард „Първа българска армия“ от ул.“Мара Бунева“ до река Суходолска", съобщи Джоргов.

"Ремонтът на бул. „Първа българска армия“ се извършва на два етапа. Първият етап от ул. „Мара Бунева“ до река „Суходолска“ е започнал през месец юли 2021г., обясни той. Направено е разширение на пътното платно, изградена е изцяло нова пътна конструкция,  подменени са канализационната и водопроводна мрежи, реконструиран е газопровод и е изградена тръбна мрежа с дължина малко над 5 км, изградени са и нови тротоари", информира заместник-кметът. Той  съобщи, че вторият етап от р. Суходолска до бул. Илиянци, с дължина около 800 м, предстои да започне през месец април.

"Този уикенд полагаме износващия пласт асфалт и на кръстовището на бул.“Македония“ и бул.“Христо Ботев“", информира още Джоргов. Предстои през април да започне работа по велоалеята на „Самоковско шосе“, изграждането на ново кръгово кръстовище на бул.“Андрей Ляпчев“ и „Климент Охридски“, за което има издадено разрешение за строеж, както и работа по ул.“Кукуш“ и „Щросмайер“, каза още той, цитиран от БТА.

Шефът на СОС връчи зелена карта на френска компания, ще открива офис в София

През лятото продължаваме и работа по втория градски ринг, който е изключително важен за движението в града - бул.“Тодор Каблешков“ и ул.“Филип Кутев“, посочи също  заместник-кметът на Столичната община.

 

Валери Зайцев
466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини