Янев: Ремонтиран е 50 километров участък по границата Свиленград - Елхово

  • 28 януари 2022 13:01

  • 725
  • 3
Янев: Ремонтиран е 50 километров участък по границата Свиленград - Елхово
© Булфото

Ремонтиран е 50 километров участък по границата Свиленград - Елхово. Това каза министърът на отбраната Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в Народното събрание. 

По отношение на дейностите на Министерство на отбраната по подпомагаме на Министерство на вътрешните работи, респективно "Гранична полиция" по опазване на границата и възстановяване на разрушени участъци. От Министерство на отбраната са включени 450 човека личен състав в периода октомври – ноември. По границата са патрулирали гранични полицаи и сили на Българската армия, добави отбранителният министър.

По думите му са ремонтирани 50 км от граничния съоръжения, в част на два основни гранични участъка Свиленград – Ехлово. Това са 2/3 от дължината на граничното съоръжение с необходимите поправки на паднали оградни пана и заградителна тел.

ГЕРБ критикуваха бюджета за отбрана и модернизацията на армията

Отстранена е и растителност в непосредствена близост до оградата, която възлиза на 27 хил. кв. м. Свършена е доста обемна работа защото става въпрос за двете страни на оградните пана, добави Янев. 

Тази операция беше прекратена в средата на януари, заради климатичните условия.

Янев уточни, че на границата има 20 човека, част от армията, които изпълняват транспортни задачи. Отчет на изразходваните средства са 200 000 лв. командировъчни, за гориво и други разходи на участниците.

Министърът на отбраната коментира, че договорът за ремонт на аеросондата не е включен в актуализацията на бюджета. Предоставените 5 мил. лв. за ремонт не са използвани, а са върнати на Министерство на финансите.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
725 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Mitaka

2022.01.28 | 13:42

3
За НЕуспеха на комунистическия режим, няма по голямо доказателство-Справка - КНДР или Северна Корея, образувана през 1948 година от съветската окупационна зона на Корейския полуостров. Еднопартийна и тоталитарна. Няма смисъл да поствам картинки, за да откриете 10-те разлики между Северна и Южна Корея. Няма смисъл и да търся онова видео в което всички реват за Ким Ир Сен, а който не реве - затвор :) Какво още мога да добавя, може би нещо за икономиката, което и сами можете да намерите в гугъл. Иначе хубаво говорят социалистите, де да беше и истина... Фактите говорят по-добре! Интересно защо нито един от нашите комунисти, включително и героят от интервюто не е емигрирал в Северна Корея, след като комунизма е такъв рай.
Mitaka

2022.01.28 | 13:40

2
Ако наплашиш хората достатъчно, те сами ще пожелаят премахване на своботата. Така започва тиранията.” Това пише милиардерът Илон Мъск в Туйтър. Това ни направиха тук с машинното гласуване. Промиваха мозъците на хората 5 години, че изборите не били честни, че предишната власт ги манипулирала. Как Радев тогава дойде на власт не е ясно. Когато дойде момента слугите на диктатора да въведат изцяло машинно гласуване, софтуера да се пренаписва и кодира от двама братя ортаци на Киро, без никакъв контрол, а странни, заключени мрежи да се появяват на телефоните на хората в избирателните секции, промивката на мозъци беше толкова масова че никой не гъкна. След това всички бяха шокирани от колосалното разминаване на абсолютно всички социологии с крайните резултати. Разминаване което се случи в последните два часа на изборите. Откакто има машинно гласуване Чавес и Мадуро нямат загубени избори, въпреки че народите им няма какво да ядат. Тук ни чака същото.

2022.01.28 | 13:19

1
ей комунист скапан...вие нищо не направихте за 1 година, недей да ми хвърляш прах в очите с тези 50 км

Добави коментар

Водещи новини