Водещите новини! На 180 градуса: прокуратурата привиква Петков, Рашков и Василев на разпит. Пожари са пламнали близо до АЕЦ „Чернобил“

  • 22 март 2022 18:58

  • 6071
  • 10
Водещите новини! На 180 градуса: прокуратурата привиква Петков, Рашков и Василев на разпит. Пожари са пламнали близо до АЕЦ „Чернобил“
© Булфото (архив)/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 22 март ***

 

На 180 градуса се обърна реалността спрямо очакването на обществото по отношение на следващите привикани в прокуратурата. След събитията от миналата седмица, мнозина „пророкуваха“ още арести или разпити на бившите управляващи и близки до тях, но вместо това се оказа, че прокуратурата привиква Кирил Петков, Бойко Рашков и Асен Василев на разпит заради ареста на Борисов. 

Прокуратурата привиква Кирил Петков, Бойко Рашков и Асен Василев на разпит заради ареста на Борисов

***

Може би най-точният и съдържателен, макар и в едно изречение, коментар за другата болна тема – тази, която е болна за целия свят:

Известен руски журналист: Цял свят мечтае да прочете в новините думите "Путин е мъртъв"

***

Оказва се, че не е „цял свят“ обаче. 

Войната ще свърши и тези ще се сетят, че искат в ЕС. 

Белград никога няма да наложи санкции срещу Русия

***

Безумието продължава

Пожари са пламнали близо до АЕЦ "Чернобил"

***

Идеята е по този начин да се избегне паника сред хората, включително сред украинските бежанци.

Предлагат сирените да не вият на 1 април

***

Да не ги мислим?

Посланикът на Русия и у нас: Изгонените от България дипломати кацнаха в Москва

***

Какво е неочакваното предизвикателство? Краткият отговор е: вода. Подробният е в материала. 

Руската армия се сблъска с неочаквано предизвикателство при настъплението си към Киев

***

За кой ли път. 

Агенти на ФСБ опитаха да убият Зеленски

***

Още една журналистка напуска „свободното слово“ и се установява в „прогнилия, упадъчен Запад“

Още една журналистка от руската държавна телевизия напуска заради войната

***

Руският журналист Дмитрий Муратов каза днес, че възнамерява да продаде на търг своята Нобелова награда за мир за 2021 г., за да събере средства за украинските бежанци, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Муратов призова чрез независимия вестник "Новая газета", чийто главен редактор е, хората да "даряват за бежанци, ранени и деца, които се нуждаят от спешно лечение, това, което е скъпо за тях и има стойност за други".

Руски нобелов лауреат дарява медала си в помощ на бежанците от Украйна

***

Минималната работна заплата става 710 лв. от 1 април т.г. За това се договориха днес социалните партньори на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Консултативният орган не успя да постигне пълно единодушие за нарастването на минималния месечен доход, който в момента е 650 лв.

Минималната работна заплата става 710 лева от 1 април тази година

***

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) днес наложи глоба от 24 000 евро на България, защото тя не е защитила жена, убита от бившия си съпруг, след като многократно молила полицията за помощ, предаде ДПА.

ЕСПЧ постанови, че страната като цяло не се отнася небрежно към случаите на насилие срещу жени, но български служители са нарушили правото на живот на жената. Обезщетението ще бъде изплатено на ищците - нейната майката и двете ѝ дъщери.

ЕСПЧ: България не е защитила живота на жертва на домашно насилие

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
6071 10

Коментари 10

Добави коментар

2022.03.23 | 00:41

10
НА КИРЕ СЕГА МУ ВЛИЗА ВСЕ ПО НАДЪЛБОКО

2022.03.23 | 00:34

9
Google - стана основният и единствен източник за информация на правителството на “ просто” Киро; Скалъпеният арест по ,,неотложност” на бившият премиер и лидер на най-голямата опозиционна партия - Бойко Борисов -отчаян ход на кризисен PR, за да могат да т.нар. пишман управляващи да гарантират още малко своето собствено съществуване‼ Не трябва да се забравя: Абсолютният произвол в действията на министър Бойко Рашков, които се изразяват в репресивни действия спрямо български граждани, включително заплахи и арести. ❗Показателно е, че Румен Радев - архитектът на това правителство много често се разграничава от действията или бездействията на правителството на “просто” Киро. На тези аматьорски действия трябва да се сложи КРАЙ, защото безумното поведение на тези хора е заплаха за сигурността и стабилността на страната. Единственото решение за разрешаване на кризите, предизвикани от безпомощността на тези хора, е оставка по неотложност на про100 Киро и цялото правителство на подмяната ВСЕКИ ПОНЕДЕЛНИК ТЕГЛЕНЕ ПО 500 МИЛИОНА ДЪЛГ, ВЕЧЕ 11 МИЛИАРД, НЕ ЗНАЙНО ЗА КАКВО липса на адекватна компенсация към бизнеса и хората в създадената от тях ситуация; неадекватност в провежданата външна политика, липса на единна позиция за войната в Украйна; ФОРСМАЖОР за икономиката Какво направи за 100 дни правителството на четворната коалиция ПП-ДБ-БСП-ИТН: 100 Киро не успя да се справи. Мерките, които държавата предприе - уж за да подпомогне финансово бизнеса в България, всъщност доведоха до фалити; ❗Абсолютен провал по отношение на ваксинационната политика, свързана с КОВИД-19; Безумията в държавата продължиха с: нарушаване на Конституцията и погазване на правовия ред лично от Кирил Петков и от неговите приближени; назначенията на ключови позиции в държавата се случват по роднински признак, без значение дали съответното лице има нужната експертиза; постоянни гафове от страна на министър-председателя и непознаване на законите и правилата в държавната администрация, включително и на собствените му правомощия( “викане” на НС, назначаване на “наш човек” и т.н); невиждан скок на цените на газа, тока, хранителните продукти и горивата; припомняне на забравени практики от най-тъмните за страната ни времена - като ограничаване на покупките на основните хранителни продукти (олио, захар, брашно);
Смешници

2022.03.22 | 23:18

8
Къде е Радев, троянския кон на Путин ? Той изфабрикува тия трима тъпанари за да може да си реди пъзела

2022.03.22 | 22:33

7
Обществото очаква ред и законност уважаеми, а не празни приказки и ровене в гугъл.
Анонимен

2022.03.22 | 21:41

6
ТРИМАТА ГЛУПАЦИ, КОИТО СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ. ИМА И ОЩЕ ЕДИН, ДВАМА. ЕДИНИЯТ ОТ ДВА МЕСЕЦА Е ПО НИСЪК И ОТ ТРЕВАТА.
афера.бг

2022.03.22 | 21:12

5
СПРЕТЕ РАШКОВ! ИЛИ Е С МЕНТА ЛНИ ОТКЛОНЕНИЯ ИЛИ Е БЕЗСКУ РУПУЛЕН СЛУГА ЗА ПОРЪЧКИ! ОТ ИЗНУДВАН СЕГА НАБУТА ЧЕРЕПА В „ОПГ“ С БОРИСОВ! КОГА ГОВОРИ ИСТИНАТА – ВЧЕРА, КОГАТО БОКО ИЗНУДВАШЕ ЧЕРЕПА, ИЛИ ДНЕС – КОГАТО ЧЕРЕПА ВЕЧЕ Е „КЪРТИЦА“ В „ОПГ“ С БОРИСОВ?!
ДС

2022.03.22 | 19:28

1
Тримата глупаци...Дамаджана, КИРЧО ИЗМАМНИКА С КРИВОТО ЧЕЕНЕ чеене и Кокорчо педала..Агенти на ПУТКИН

2022.03.22 | 21:07

4
Гешев отклонява вниманието,защото слагат негов човек във ВСС.
Анонимен

2022.03.22 | 20:52

3
Има и още варварски останки в България.
Анонимен

2022.03.22 | 20:52

2
Има и още варварски останки в България.

Добави коментар

Водещи новини