Тотю Младенов обикаля нощем варненските капанчета

  • 16 юни 2012 07:12

  • 1644
  • 1
Тотю Младенов обикаля нощем варненските капанчета
©

Министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко се включи миналата вечер в проверки на инспекцията по труда в заведения в крайбрежната алея във Варна за спазване трудовото законодателство.

В проверките участваха три екипа на областната инспекция по труда с по двама инспектори. От инспекцията проверяваха за наличие на трудови договори, има ли наети непълнолетни и други.

По време на проверките министърът запозна управителите на заведения с мерките на социалното министерство за наемане на работа на млади хора до 29 години. Той обясни, че работодателите могат да наемат младежи за шест месеца, като за тях са осигурени заплатите и осигуровките, както и половин минимална работна заплата за обучителите на младежите.

Министърът каза,че ако работодателят хареса някои от наетите младежи, може да го задържи на работа след изтичане на шест месечния срок. По тази програма могат да бъдат наети 8500 души. За тази субсидирана заетост са осигурени 30 милиона лева. За следващия програмен период също са предвидени средства за наемане на млади хора на работа.

Младенов изнесе данни, че досега по програмата работата са започнали 2500 младежи. От септември предстои отварянето на две нови мерки за наемане на работа на младежи до 29 години, каза още министърът. Резултатите от проверките снощи ще бъдат оповестени днес.

Последвайте канала на

1644 1

Коментари 1

Добави коментар
Сънчо

2012.06.16 | 10:49

1
Правилно са пратили Тотю да обикаля във Варна,първо назначиха кмет отпускар,превърнаха града в село,после смачкаха бизнеса ,сега да провалим и сезона, да живее Бургас и негови трудови хора,урааааааааааааааааа

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини