СБЖ чества свои славни юбилеи под патронажа на президента Румен Радев

  • 09 май 2024 16:33

  • 220
  • 0
СБЖ чества свои славни юбилеи под патронажа на президента Румен Радев
© сбж

Съюзът на българските журналисти организира тържествен концерт по случай 180-годишнината от зараждането на българския периодичен печат и 130-годишнината от създаването на организирано журналистическо движение в България, съобщава специализираният сайт на признатата у нас и навън съсловна организация.

Концертът ще се състои на 15 май т. г. от 18.00 ч. в Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”. Събитието ще е под патронажа на президента на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Слово за двата славни юбилея на родната журналистика ще произнесе председателят на СБЖ Снежана Тодорова.

Както е известно, през 1844 г. в град Смирна Константин Фотинов издава първото българско периодично печатно издание – списанието „Любословие”, а през 1905 г. е учредена първата журналистическа организация – Дружеството на столичните журналисти, чийто продължител е Съюзът на българските журналисти.

В посветения на юбилеите концерт ще участват известните музиканти проф. Ангел Станков, проф. Йосиф Радионов и Зорница Радионова, оперната певица Салина Александрова, вокалните ансамбли „Мистерия на българските гласове” и  „Светоглас”, дуетът братя Аргирови, изпълнителите Щерион Пелидов, Теодора Радилова, Паскал и др. Ще има и международни музикални поздрави от изпълнители от Китайската народна република и Република Корея. Водещи на програмата ще са Йоана Драгнева и Драгомир Драганов.

СБЖ кани на концерта журналистическата колегия, като ще изпрати и специални покани на други творчески съюзи и организации, както и на ред официални гости.

В залата на Сатиричния театър, където ще се състои концертът, ще се влиза срещу валидна членска карта на СБЖ, валидна редакционна журналистическа карта или срещу покана. Заедно с членовете на СБЖ и с колегите с журналистически карти ще бъдат допускани и техните семейства и близки.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
220 0

Свързани новини

Водещи новини