АПИ санкционира строителя на АМ "Европа" в участъка от ГКПП "Калотина" до Драгоман

  • 21 януари 2022 17:57

  • 778
  • 0
АПИ санкционира строителя на АМ "Европа" в участъка от ГКПП "Калотина" до Драгоман
© АПИ
Слушай новината Слушай новината

Агенция „Пътна инфраструктура“ санкционира строителя на АМ „Европа“ в участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман за лошата временна организация на движение в отсечката, съобщиха от пресцентъра на пътната агенция.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на АПИ Тодор Василев инспектори от дирекция „Анализ на риска и оперативен контрол“ в агенцията извършиха проверка след продължаващите сигнали за лоша временна организация и безопасност на движението в участъка и създадените предпоставки за възникване на пътни инциденти. Съставен е акт по Закона за пътищата - чл. 54, ал. 1 във връзка с чл. 53, ал. 1, т. 4. Санкцията е между 3 000 лв. и 8 000 лв. 

Глобяват строителите на АМ „Европа“

Извършената проверка е установила редица нередности като липсваща или неправилно положена хоризонтална маркировка, липсващи или замърсени пътни знаци, както и необезопасени участъци, на които се работи. Констатирано е, че строителят не изпълнява задълженията си съгласно договора за въвеждане на временната организация и осигуряване на безопасността на движението. Пътната сигнализация не е изпълнена в пълен обем съгласно одобрения работен проект за временна организация и не се полагат необходимите грижи за изправността и поддържането на пътната сигнализация.

Експерт за АМ "Европа": Ужас, ужас, това не може да е път!

АПИ ще изиска от консултанта и строителя в кратък срок да изпълнят в цялост одобрения проект за временна организация и безопасност на движението. Възложено е на ръководителя на екипа за управление на проекта и на изпълнителя на строителния надзор да извършват ежедневен контрол на изправността и поддържането на временната организация на движение. 

Филип Епитропов
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини