Глобяват строителите на АМ „Европа“

  • 19 януари 2022 10:34

  • 919
  • 2
Глобяват строителите на АМ „Европа“
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Глобяват Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман от автомагистрала „Европа“ заради лошата организация на движение в участъка.

Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв., съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Ресорният министър Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова е разпоредил проверката на участъка, след като получил десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението.

Гроздан Караджов: 6 г. би бил някакъв реалистичен период за изграждането на няколкото нови моста над Дунав

Такава е извършена на 11 януари 2022 г. Инспекторите са установили редица сериозни пропуски по цялото трасе.

В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението – липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето.

Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни. Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Агенция „Пътна инфраструктура“ също е започнала проверка, а резултатите трябва да са готови до края на тази седмица, предаде бТВ. АПИ проверява проекта за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

Последвайте канала на

Десислава Станева
919 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.19 | 12:19

2
за всяка една организация на движението, където и да било, се изготвя проект, който се съгласува и одобрява от поне двеста-триста инстанции и институции! и за самото организиране на движението се изготвя протокол за изпълнението на организацията на движението! тук явно си измислят причина просто, за да ги глобят!
Аз

2022.01.19 | 10:51

1
Много пари ще им вземат, няма що

Добави коментар

Водещи новини