Социалният министър обсъди с КНСБ ръста на пенсиите и доходите

  • 18 януари 2022 17:00

  • 5227
  • 6
Социалният министър обсъди с КНСБ ръста на пенсиите и доходите
© МТСП
Слушай новината Слушай новината

Министър Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора и ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) обсъдиха възможностите за решаване на актуални проблеми в сферата на труда и социалноосигурителната политика по време на онлайн среща. Акцент в разговора бяха въпросите, свързани с бъдещото развитие на пенсионната система и политиката по доходите.

Министър Гьоков потвърди ангажимента на правителството за подготовка на анализ съвместно със социалните партньори, на база на който ще се предложи механизъм за справедлива и устойчива във времето актуализация на пенсиите.

Гьоков: Няма пенсионери, които да получат по-малка пенсия, а само по-малко плащане

Обсъдени бяха и възможностите за цялостен ръст на доходите и актуализиране на размера на минималното обезщетение за безработица и обезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст.

Министър Гьоков информира ръководството на КНСБ, че предстои да се разработи стратегия в областта на доходите, която ще очертае дългосрочната визия на държавата в тази сфера и ще даде посоката за тяхното нарастване в бъдеще. Той увери, че Министерството на труда и социалната политика ще продължи да насърчава колективното трудово договаряне между организациите на синдикатите и работодателите във всички икономически браншове, тъй като то е сред най-ефективните инструменти за балансиран и стабилен ръст на трудовите възнаграждения.

Последвайте канала на

Владимир Василев
5227 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
пенсионер

2022.01.18 | 17:55

4
ало, БСП-то, откъде изкопахте това недоразумение за социален министър? мнооооого елементарен селски тарикат.
Rado Rumenov

2022.01.18 | 21:47

6
Vinagi vadia skriti kozove !
Правете си вие.....

2022.01.18 | 18:36

5
стратегии. На никой не му се връща вече в тая държавица. Хората си подредиха вече живота в нормалните държави. Всички да заповядат в западна европа.
пенсионер

2022.01.18 | 17:55

3
ало, БСП-то, откъде изкопахте това недоразумение за социален министър? мнооооого елементарен селски тарикат.
неразбиращ

2022.01.18 | 17:39

2
Как беше,ЩЕ ВИ/НИ,ИЗВАДИМ/ЯТ,ОТ БЕДНОСТТЪ.Демек,шти купим,колело,ама друг път.
Обсъдиха

2022.01.18 | 17:27

1
и дружно се засмяха от сърце

Добави коментар

Водещи новини