Община Белица отмени масовите мероприятия

  • 14 януари 2022 20:36

  • 763
  • 2
Община Белица отмени масовите мероприятия
© Булфото (архив)
Слушай новината

Община Белица въвежда допълнителни противоепидемични мерки заради повишената заболеваемост от COVID-19 на територията на област Благоевград, съобщиха от общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29892

Със заповед на кмета на Белица Радослав Ревански се преустановява провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер, преустановява се и провеждането на присъствени групови занятия за деца и възрастни в езикови и образователни центрове и други обучителни центрове и школи. Новите мерки предвиждат и преустановяване на посещенията на библиотеки, музеи, галерии, кина, театри, концерти и други сценични прояви на закрито.

Няма да се допуска публика на спортните състезания на открито, а провеждането на събирания и тържества от частен характер като сватби, кръщенета и други се допуска с участието на не повече от 15 лица на закрито и 30 лица, когато събиранията са на открито.

Със заповедта на кмета на Белица се въвежда изискването на пазари и тържища на открито да се създаде организация за еднопосочно движение, а както на открито, така и на закрито в търговски, административни и други обекти не се допускат повече от 1 човек на 8 квадратни метра, както и струпване на хора.

Заповедта е в сила до 13 февруари, а контрол по изпълнението е възложено на началника на полицейското управление в Белица.

В област Благоевград от началото на годината случаите на COVID-19 се увеличиха драстично. Заразната заболеваемост за 14 дни достигна 1645 души на 100 хиляди души население, съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция.Германия въвежда нови правила за карантинираните


Под домашна карантина са повече от 4100 лица, а в лечебни заведения са настанени 264 пациенти. Свободните легла за лечение на пациенти с коронавирус в областта са 135, от които 9 за интензивни случаи. Увеличава се броят на ваксинираните лица. За последното денонощие са поставени повече от 1200 дози ваксини срещу COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29892

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
763 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Джони

2022.01.15 | 06:41

2
Вирусите са си в самите тестове.Стига да има кой да чете.
Умник Гюро

2022.01.14 | 23:56

1
Създателят на ПСР теста, Кари Мълис, ясно заявява, че този тест не става за откриване на вируси и болести. Сатанистите още го използват, за да манипулират и лъжат за резултатите.

Добави коментар

Водещи новини