Областен съвет за защита от домашното насилие заработи в Хасково

  • 14 януари 2022 15:25

  • 290
  • 0
Областен съвет за защита от домашното насилие заработи в Хасково
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Областен съвет за защита от домашното насилие заработи в Хасково. Платформата е част от координационен механизъм за подкрепа и помощ на жертвите на домашно насилие, съобщиха от Фондация "Х и Д джендър перспективи", която е в основата на инициативата.

Днес в областната администрация в Хасково се е състояло първото заседание на формата с участието на компетентни държавни институции и граждански организации. Свързаните с темата проблеми ще бъдат обсъждани два пъти годишно.

Мъж с пистолет в ръка към бившата си: Ако не се върнеш при мен ще те пречукам

В трите консултативни центъра на неправителствената организация в Хасково, Димитровград и Свиленград през 2021 година са преминали 339 жертви на домашно насилие, уточниха от фондацията. От пострадалите 298 са жени, а 41 - мъже.

В рамките на изпълнявания проект на НПО-то, в 7 общини на областта са били обучени 70 представители на полицията, социалните служби, общините и училищата. По време на обученията са били обсъждани теми, свързани с домашното насилие над пълнолетни лица и над деца.

Участниците в днешната среща са отчели още, че в условията на пандемия случаите на посегателства над незащитени в домашна среда растат.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини