Водещите новини! Бил Гейтс с ново предсказание за пандемията; протести в Мало Конаре заради прегазеното куче (и още…)

  • 29 декември 2021 19:07

  • 8344
  • 24
Водещите новини! Бил Гейтс с ново предсказание за пандемията; протести в Мало Конаре заради прегазеното куче (и още…)
© Getty Images

*** Водещите вечерни новини на 29 декември ***

 

Точно когато изглеждаше, че животът се връща към старата нормалност, вече изглежда, че по-скоро навлизаме в най-тежката фаза на пандемията. Това написа съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс в профила си в Туитър.

Той призова хората да проявят разум по отношение на варианта Омикрон, тъй като предупреди, че при него нивата на заболеваемост ще са най-високи от който и да било досега друг вариант.

Ваксините са разработени, за да ни предпазят от тежко протичане на болестта или смърт, и работят прекрасно, допълни американският предприемач и милиардер.

Бил Гейтс излезе с ново предсказание за пандемията, новините не са добри

***

Три протеста се събраха в пазарджишкото село Мало Конаре с искане за ефективна присъда за 52-годишния мъж, който на Бъдни вечер прегази с автомобила си бездомно куче, след което се укри.

Организаторите са доброволци и активисти, предаде БНР.

Срещу мъжа, който прегази кучето Роска на Бъдни вечер има досъдебно разследване, което трябва да докаже дали е имало умисъл в жестокото действие.

Три протеста се събраха в Мало Конаре заради прегазеното куче Роска

***

Световната здравна организация съобщи, че случаите на ковид по света са нараснали с 11 процента - най-голямо е увеличението на новозаразените в Америките. Така се запазва тенденцията на плавно нарастване на инфекциите от октомври, предаде БТА, цитирайки АП.

СЗО: Омикрон представлява голям риск

***

Заради Омикрон - Черна Гора въвежда допълнителни изисквания за пристигащите от България

***

„Омикронът е вече тук. Писах ви вече, че системата ми за ранно предупреждение го засече. От 30-те кучета на Витанов 9 ръмжат. Ръмжат, но все още не лаят, което ще рече, че няма масово разпространение на Омикрон варианта. Очаква се официалното засичане от Националния център по заразни и паразитни болести. Това е официалната система за засичане. Моята е резервна - системата на разузнавача“. 

Това написа във Фейсбук профила си математикът и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов.

Проф. Николай Витанов: Омикронът е вече тук, завари ни при неразтоварена здравна система

***

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов беше категоричен, че има информация кой е нарушил режимите в защитената територия, но проблем за установяването му е, че дежурният прокурор не е пожелал да се включи в проверката.

Незаконно копаят и секат дървета край Мелнишките пирамиди

***

РИОСВ откри нарушение в природната забележителност „Мелнишки пирамиди“, сезирана е прокуратурата

***

Министърът на икономиката Корнелия Нинова съобщи, че са издадени заповедите, с които се забранява увеличението на цените от мобилните оператори.

Тя съобщи, че Комисията за защита на потребителите е издала заповеди, с които забранява на "Теленор България" ЕАД и "А1 България" ЕАД да индексират цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори.

Официално: Забраниха увеличението на цените от мобилните оператори

***

Решението на Изпълнителното бюро на БСП извънредно и „на подпис“ да поиска от Националния съвет на левицата да изключи Кирил Добрев предизвика остра полемика сред социалистите.

В социалните мрежи редовите симпатизанти са разделени в оценката си за основния конкурент на Корнелия Нинова на миналогодишния пряк избор, но вече се чуват и гласовете на разпознаваеми лица и структури.

В подкрепа на Кирил Добрев - социалисти поискаха оставката на Корнелия Нинова

***

Националният осигурителен институт (НОИ) напомня, че във връзка с предстоящото изплащане на еднократна добавка от 75 лв. към пенсиите на лицата с приключил цикъл на ваксинация срещу COVID-19, не е необходимо подаването на изрично заявление за получаването на тази сума.

На всички правоимащи пенсионери ще им бъде изплатена полагащата им се добавка заедно с пенсиите за месец февруари.

НОИ с уточнение за добавката от 75 лв. за пенсионерите, които ще се ваксинират

***

74-годишният Арналод Шварценегер и 66-годишната му съпруга Мария Шрайвър вече официално са разведени. 

Двамата се разделиха още през 2011 г., но едва наскоро раздялата им е вписана в съдебната система на Върховния съд в Лос Анджелис, съобщава TMZ, цитирано от БТВ.

Арнолд Шварценегер вече е разведен

***

Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието - около минус 5 градуса, а най-високите температури ще са между 12 и 17 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ето какво време да очакваме през януари

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
8344 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2022.02.04 | 10:10

24
страшна новина - Бил ГЕЙТС и Мало КОНАРЕ. За Гейтс знаем - кукловод, не замърсявайте Мало КОНАРЕ, МОЛЯ!
леле

2021.12.29 | 20:13

6
Как е възможно още да се намират наивни хора, които си въобразяват, че ваксините са създадени да им пазят здравето! Скоро ще се убедите за какво наистина са създадени, но вече ще сте набодени и няма да има смисъл.
до 19

2021.12.30 | 10:45

23
Вие спрете да ги пиете, от много жълти хапчета, то не бе чипиране, не бе какво ли още не... спрете жълтите хапчета малоумници... и вижте реалността!
до 16

2021.12.30 | 01:07

19
Май си пропуснал жълтите хапчетата, Саше.
хахах

2021.12.29 | 21:56

16
Какво ще кажеш, ако ти кажат, че от тук насетне ще трябва да ти източват водата от дробовете до края на живота ти с тръба, посредством игла... и това ще ти е животът от тук насетне... понеже дробовете вече ще ти работят по този начин, произвеждат вода! ДАЛИ НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАШ? А? Помисли! Пък с вода в дробовете не можеш да живееш, а това ще ти е стандартната и непрекъсната процедура от тук насетне... баси животът ще кажеш ти... ами да това е действителността! Все едно хемодиализа... ама трансплантации на бял дроб не знам да се правят! УСПЕХ! ДАЛИ НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАШ? ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ! ТОВА ЩЕ ТИ Е БЪДЕЩИЯТ ЖИВОТ!!!
по долния ковидиот насран

2021.12.29 | 21:38

14
А е бегай за бустерче за удължаване на безсмъртието че първите дози нещо не го удължиха а ооомакароня иде и ваксан не пропуска.

2021.12.29 | 21:32

13
На тях вече почва бавно да им просветва,и за това квичат толкова ама то няма връщане назад.
хахах

2021.12.29 | 21:31

12
Как е възможно да се намират още хора, които си мислят, че хиляди минават през болниците просто така, понеже им е кеф след това да страдат от неистови болки от сраствания на дробовете, поради плеврални изливи от намален и неефективен с 1/3 дроб, задъхващи се от 100 метра нормален ход бъдещи инвалиди... Кои сте вие бе... малоуми... бъдещи инвалиди за цял живот, страдащи от неистови болки с годи след заболяването! КОЙТО ИСКА ДА ЖИВЕЕ НОРМАЛНО И ЗА ВБЪДЕЩЕ ДА СЕ ВАКСИНИРА! Всички останали... бъдещи инвалиди ще кажа, че ми е жал за вас! ....иииии успех в живота.... :) Светла памет за тези около вас, които благодарение на ВАС не доживяха! Лош материал®

2021.12.29 | 19:30

4
НЕ СЕ БЪРКАЙТЕ ОТ СНИМКАТА.САМО ПРИЛИЧА НА УМРЯЛ,НО ИНАЧЕ Е ЖИВ.КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ТРАНСПЛАНТАЦИИ ИМА НАПРАВЕНА ТАЯ МУМИЯ!

2021.12.30 | 05:16

22
ЗА МРЪСНИТЕ МАСОНСКИ МАСТИИ ИМА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА ДА ЖИВЕЯТ ПО 120 ГОДИНИ,А БЕДНИТЕ ДА МРАТ НА ПО 30-40!
ТЦ

2021.12.30 | 01:03

18
Срещу този урод само интелектуално развити хора могат да се изправят...НЕ Е ЗА ПРОЗ ЧИЛЯК...

2021.12.30 | 01:12

21
Хахаха, толкова е сложен плана, че кварталния пияница го знае от 3 години. Само деБил може да мисли, че това ще стане. В момента и ваксинираните не искат трета доза.
Умник Гюро

2021.12.29 | 20:37

9
Смъртността от Омикрон е по-ниска от обикновена настинка. Този лъжлив вирус е опасен само за ваксинираните, чиято имунна система вече е разрушена от ваксините и бустерите. Бил Гейтс отдавна трябваше да е накълцан на ситни късове заради престъпления към човечеството.
Бил Гейтс

2021.12.30 | 01:08

20
Тихо бе будала, що го каза на всички.
Бил гея

2021.12.29 | 22:10

17
Набий си ваксина и в задника ако искаш...

2021.12.29 | 21:39

15
От ваксата ще ни спаси се стигна до най хубаво и леко се мре с вакса,на гътналите се от ваксата вече ооомакароня му викат.

2021.12.29 | 20:50

11
Ах Бил , педал извратен , как бих те разпорир като дива свиня ! Майкати извратена !

2021.12.29 | 20:50

10
Бил знае добре за вируса, защото неговите шефове са го създали.

2021.12.29 | 20:16

8
Краят на Гейтс се вижда на 22.02.2022 Февруари!

Добави коментар

Водещи новини