МЗ към КПКОНПИ: Процедурата по закупуване на тестове за учениците е безупречна

  • 09 декември 2021 13:35

  • 879
  • 2
МЗ към КПКОНПИ: Процедурата по закупуване на тестове за учениците е безупречна
© Булфото (архив)

Министерството на здравеопазването приветства започналата проверка на КПКОНПИ относно процедурата за закупуване на бързи антигенни тестове за учениците, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

По този начин ще отпаднат всякакви съмнения и целенасочени внушения за нередности при проведените процедури. Напомняме, че в името на прозрачността отварянето на поканите беше направено в присъствие на медиите. Протоколите от работата на комисията, класирането на участниците и сключените договори с изпълнителите бяха публикувани на интернет страницата на МЗ и всеки, който желае, може да се запознае с тях. 

КПКОНПИ подхвана проверка в МЗ заради COVID тестовете за ученици

Напомняме също, че с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати средства за закупуване на 1,5 милиона щадящи бързи антигенни тестове за осигуряване на безопасна учебна среда. Проведената по безупречен начин процедура от екипа на Министерството на здравеопазването позволи да се стигне до трикратно намаление на цените на тестовете и да се осигурят общо 4,7 милиона теста. Те ще са достатъчни за осигуряване на учебните занятия на всички ученици за поне един месец напред. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
879 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.09 | 15:00

2
ВСЕКИ КОРУМПИРАН МИНИСТЪР ТАКА КАЗВА
Умник Гюро

2021.12.09 | 14:57

1
Геноцидът Ковид трябва да се блокира сега. Българското правителство трябва да обяви неподчинение на СЗО и да забрани дейността на тази терористична организация на територията на България. Всички свързани с геноцида Ковид лица, организации и институции трябва да се премахнат от територията на България. Те трябва да се третират като национални предатели и терористи. България трябва да влезе в режим на национално спасение и да се бори за запазване на българската независимост и българския народ.

Добави коментар

Водещи новини