КПКОНПИ прати на прокуратурата процедурите за закупуване на бързи антигенни тестове за ученици

  • 04 януари 2022 13:32

  • 1434
  • 0
КПКОНПИ прати на прокуратурата процедурите за закупуване на бързи антигенни тестове за ученици
© Булфото (архив)

Антикорупционната комисия е изпратила на прокуратурата всички материали, свързани с процедурите за закупуване на бързи антигенни тестове за ученици, поради наличие на данни за извършени корупционни престъпления. Това съобщиха от КПКОНПИ.

Събрани са данни за промяна на условията по процедурите на етап подписване на договор, след извършена оценка и класиране на участниците. Установено е, че определени търговски дружества са били толерирани и определени доставки са били забавени, в резултат на което са били облагодетелствани фирми и това е довело до ощетяване на бюджета на Министерство на здравеопазването, съобщават от КПКОНПИ.

От комисията припомнят, че проверката е започнала на 9 декември миналата година от служители на дирекция "Противодействие на корупцията" по сигнали и по медийни публикации за допуснати сериозни нарушения при избора на изпълнители. Изискани са документи, снети са сведения от министъра на здравеопазването и министъра на образованието, заместник-министри от МЗ, вкл. и от бившия заместник-министър Димитър Петров, както и от началник-кабинета на същото министерство, от председателите и членовете на комисиите за обществените поръчки, от представители на търговските дружества - участници в процедурите.

КПКОНПИ подхвана проверка в МЗ заради COVID тестовете за ученици

Константин Тодоров
1434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини