Водещите новини! Катастрофата на „Струма“ - най-смъртоносна в Европа за последното десетилетие; близки на жертвите идват да търсят информация (и още…)

  • 23 ноември 2021 18:34

  • 4227
  • 12
Водещите новини! Катастрофата на „Струма“ - най-смъртоносна в Европа за последното десетилетие; близки на жертвите идват да търсят информация (и още…)
© Булфото

*** Водещите вечерни новини на 23 ноември ***

 

Днешната автобусна катастрофа край Боснек е най-тежката в Европа за последното десетилетие, пише в свой материал "Франс прес".

Ето и списъкът по години:

Катастрофата на "Струма" - най-смъртоносна в Европа за последното десетилетие

***

Министерският съвет прие решение…

24 ноември ще е ден на траур в България

***

„Защото ден на траур и късане на ризи не връщат умрелите. Нито един няма да се върне“.

„Важното е да се запомни, че животът е за живите и ние трябва да продължим да го живеем. Виждате ли… всичко на този свят е обратимо, спасяемо, поправимо. Само едно не е – смъртта. След нея няма поправяне и връщане. 

Обаче ранната смърт, насилствената смърт, те са предотвратими. Да, всички ще умрем, но има разлика дали сега в мъки, или след 20-30 години, стари и побелели, с по няколко деца и много внуци, спокойни в съня си, у дома“.

54 души няма да видят слънцето повече. Единствено ТОВА в този живот е непоправимо. Но е предотвратимо!

***

4-годишни близнаци сред изгорелите в македонския автобус

***

11-членно семейство е сред загиналите в трагедията на АМ "Струма"

***

Сгодени влюбени са сред загиналите в автобуса-ковчег

***

Роднини и близки на жертвите в автобусната катастрофа на АМ „Струма“ започнаха да пристигат в България, за да търсят информация за загинали македонски туристи. Те стоят пред „Пирогов“, където са настанени оцелелите от произшествието.

Близки на жертвите от автобуса идват от Северна Македония, за да търсят информация

***

Атидже Рафед, служителка в местното кметство, е сред първите в село Рояк, забелязали пожара. "Видях пламъците и чух писъците на хората за помощ. Беше голяма трагедия", споделя Атидже за преживения ужас пред БТВ. 

Жената веднага отива да помага заедно със съпруга си и сина си. "Като влязох вътре всичко беше във вода. Хората бяха стресирани, по земята, по леглата. Ужасно нещо", разказва Атидже.

Служителка на кметството в с. Рояк разказа за ужаса от пожара в дома за възрастни хора

***

Парламент най-рано ще има през следващата седмица, като междувременно участващите в преговори за общо управление трябва да постигнат напредък, за да могат да приемат бюджет и да сформират правителство, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Румен Радев разкри кога най-рано ще има парламент

***

Започнаха дискусиите на "Продължаваме промяната" с БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" на тема Правосъдие. Целта на обсъжданията е да се постигне коалиционно споразумение с тези политически партии за създаване на правителство.

От днес до събота "Продължаваме промяната" започва серия от дискусии по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение. Във всяка от дискусиите по различните теми са поканени да участват по трима експерти от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Започнаха дискусиите между Продължаваме промяната, БСП, ИТН и ДБ по тема "Правосъдие"

***

НА ЖИВО: Преговарящите за ново правителство се захванаха със сектор "Транспорт"

***

Областният координатор на ГЕРБ в Силистра Тодор Тодоров днес официално обяви, че се отказва от депутатския си мандат и неговото място заема Ивелин Статев - бивш областен управител на Силистра.

Според Тодоров, силистренската структура на партията е най-добре представяща се в Североизтока - на парламентарните избори на 4 април е била първа, а на изборите на 11 юли и на 14 ноември - втора политическа сила в Силистренска област.

Още един депутат от ГЕРБ се отказва от мястото си в НС

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4227 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Вълчо

2021.11.24 | 06:40

12
Защо няма оставки още помияриии
Петко

2021.11.24 | 05:00

11
Мир за душите на загиналите ! А за живите: ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
НОВИ РАЗКРИТИЯ

2021.11.23 | 23:57

10
БОЙКО ИЛИЕВ РАШКОВ - ПРИКРИЛ МУТРИТЕ-ВИНОВНИЦИ ЗА СМЪРТТА НА 14-ТЕ ВОЙНИЧЕТА ПРЕЗ 2005г. КАТО НАЧАЛНИК ОТДЕЛ НА НСС! ВИНОВЕН ЗА НАЙ-СТРАШНАТА КАТАСТРОФА В ЕВРОПА С НАД 47 ЗАГИНАЛИ: БОЙКО ИЛИЕВ РАШКОВ КАТО ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР РАЗПОРЕЖДА ВСИЧКИ АВТОБУСИ ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ НА БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ! КАТАСТРОФИРАЛИЯТ АВТОБУС Е СТОЯЛ 3 ДНИ НА ГРАНИЦАТА С ЦЕЛ ДА СЕ ОСУЕТИ ГЛАСУВАНЕ СРЕЩУ ДИКТАТОРА РУМЕН ГЕОРГИЕВ РАДЕВ ОТ БСП. ЗА ДА НАВАКСА ЗАКЪСНЕНИЕТО АВТОБУСЪТ КАТАСТРОФИРА НА ПЪТ НАРЕЧЕН "МАГИСТРАЛА", СТРОЕН ОТ ФИРМА БЛИЗКА ДО ГЕОРГИ СЕДЕФЧЕВ ПЪРВАНОВ ОТ БСП.
Това също е черна новина!

2021.11.23 | 23:13

9
Голям пожар избухна в дом за възрастни хора във варненското село Рояк. По последна информация 9 души са загинали, 2 са в тежко състояние, има и обгазени!
Срам

2021.11.23 | 23:10

8
С най много починали от ковид , сега и с най тежката катастрофа в Европа!
Защо

2021.11.23 | 23:03

7
Е пътувал с деца нощем!
ШИБАМ ЛЪЖЛИВИ ХОМОНИСТИ

2021.11.23 | 22:50

6
ВИНАГИ КОГАТО ХОМОНИСТИ УПРАВЛЯВАТ СЕ СЛУЧВАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТРАГЕДИИ: ПОМНИТЕ 14-ТЕ УБИТИ ВОЙНИЧЕТА ПО ВРЕМЕТО НА ЖАН ВИДЕНОВ! ТОЧНО ТОГАВА "ВЕЛИКИЯ" БОЙКО РАШКОВ Е НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В НСС И ПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА ПОТУЛИ ПОЗОРНАТА ИСТИНА: ХОМОНИСТИТЕ СА СЛУГИ НА МУТРИТЕ И МУРЗИЛКИТЕ!!
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.11.23 | 22:15

5
КРИМ Е РУСКИ, БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е ДОКАЗАН ОТ ВЪРХОВНИЯ СЪД ЛЪЖЕЦ, ГЕРБ И ДПС БЯХА КОАЛИЦИЯ ПОСЛЕДНИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ОКPAДОXА КТБ, ЗА ДА СЕ ОТКУПЯТ, БОРИСОВ ПОСТРОИ РУСКИ ПОТОК С ТРИ МИЛИАРДА НАШИ ПАРИ, А ПЕЕВСКИ СЕ ОПИТА ДА ВЗЕМЕ БИЗНЕСА НА БОЖКОВ И ДА ИМ ГО ДАДЕ, БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ КРАДЕ ОТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, НАЙ-ВЕЧЕ ОТ СТРОИТЕЛСТВО. ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЙТО ПОКРИВАШЕ РУСКАТА СЛЕДА ВЪВ ВЗРИВОВЕТЕ НА ВОЕННИ СКЛАДОВЕ И ДРУГИ ДИВЕРСИОННИ ДЕЙСТВИЯ НА РУСКИТЕ СЛУЖБИ, БЕШЕ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.

2021.11.23 | 19:01

1
До сега всеки месец Кирчо ментата и Ачо Лъжата заедно с диктатора - комунист Румен Радев теглят по половин милиард заем( досега 3.5 млрд) резултата е че нито на лекарите са вдигнали заплатите, нито на учителите, нито на бизнеса са помогнали със средства ...къде отиват тези пари...по сметки на Черепа и Цветан Василев режисьорите, които стоят зад Румен Радев!!!!!
Реплика

2021.11.23 | 21:57

4
Многознайко.... Ти за инфлация чувал ли си?
Знаех си че и тук ще сме първи!

2021.11.23 | 20:16

3
Венсеремус!

Добави коментар

Водещи новини