Близки на жертвите от автобуса идват от Северна Македония, за да търсят информация

  • 23 ноември 2021 15:46

  • 10682
  • 2
Близки на жертвите от автобуса идват от Северна Македония, за да търсят информация
© Булфото

Роднини и близки на жертвите в автобусната катастрофа на АМ „Струма“ започнаха да пристигат в България, за да търсят информация за загинали македонски туристи. Те стоят пред „Пирогов“, където са настанени оцелелите от произшествието.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 136

По думите им никой в Северна Македония не им дава никаква информация и затова са дошли до София. Обясняват, че търсят телата на загиналите.

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

„Дойдохме тук, за да разберем кои са оцелелите. Не ги знаем кои са и не ги познаваме“, сподели възрастен мъж пред bTV.

Всички седем души, успели да се спасят, са настанени в „Пирогов“.  Шестима от тях са с изгаряния, а един е с травма на крака.

„Предстои обработка на раните, изгаряния да третираме. Може да се наложат оперативни интервенции. Всичко, каквото трябва за гражданите на Република Северна Македония, е направено“, заяви  директорът на „Пирогов“  проф. д-р Иван Поромански.

На място дойдоха и министрите на здравеопазването, на външните работи, както и премиерите на Северна Македония и на България.

„Разбрахме се да сме в контакт с тях следващите дни, за да разберем  как върви възстановяването им и да знаем, когато дойде време къде да ги настаняваме в македонските болници. Лекувани са правилно и искам да благодаря на директора на болницата Поромански“, коментира здравният министър на Северна Македония Венко Филипче.

„Над 10 деца са загинали, останалите хора също са били млади“, съобщи външният министър Буяр Османи

Малко по-късно пред „Пирогов“ дойдоха и част от роднините на пострадалите. 

„Аз съм роднина на седмина души от пътниците. Тези, които видях, са в добро състояние. За другите не знам", сподели роднина на оцелелите пред медията.

По думите му те са добре, но са в шок и не говорят свързано.  

Сред настанените в болница има и семейство.  Най-малкият пациент е на 16 години, а останалите между 40 и 50-годишни. Всички те остават за наблюдение. 

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 136
Мая Йорданова
10682 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.23 | 18:07

1
Да питат боко къде отидоха парите да магистралите???в някои куфар или чекмедже.измиха си ръцете.работи се през пръсти и другото се прибира в джоба.Сега да му тежат на съвестта
Нико

2021.11.23 | 19:11

2
Ти идиот ли си или да

Добави коментар

Водещи новини