Патриарх Неофит: Всички, които шофират, да бъдат разумни и отговорни по пътя

  • 23 ноември 2021 13:56

  • 598
  • 0
Патриарх Неофит: Всички, които шофират, да бъдат разумни и отговорни по пътя
© Булфото архив

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит изрази съболезнования за загиналите в тежкия пътен инцидент на АМ "Струма".

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 136

В своето послание духовният водач посочи, че в такива моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко. Главата на БПЦ призова шофьорите да бъдат разумни и отговорни на пътя.

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

Ето и целия текст на съболезнователния адрес:

"ОПЕЧАЛЕНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

В ранното утро на днешния ден до нас достигна вестта за трагичния инцидент с автобус на АМ „Струма“, в който пътуваха 53 души– граждани на Република Северна Македония. Загинаха наши братя и сестри, между които и деца, а седем души бяха ранени. Инцидентът отне свидни човешки животи, а семейства се облякоха в безутешна скръб.

В тези тежки моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко...

В седмицата, в която се молим за загиналите при пътнотранспортни произшествия, тази поредна трагедия ясно ни показва, че катастрофите и инцидентите по пътищата са вследствие на множество фактори.

С отеческа загриженост се обръщаме към всички, които шофират да бъдат разумни и отговорни по пътя!

Всесърдечно се молим на Небесния наш Отец да упокои душите на загиналите при тежката катастрофа! Бог да ги прости и упокои там, където почиват праведниците!

Отправяме молитва към Лекаря на душите и телата – Всемилостивия Господ Иисус Христос да укрепи душевно и телесно ранените, и скоро да се върнат при близките си!

Изказваме съболезнования към семействата на загиналите. Бог да им дарува всегдашно утешение!"

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 136
Мая Йорданова
598 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини