Помощи за отопление - кой може да кандидатства за тях

  • 12 ноември 2021 06:54

  • 10692
  • 1
Помощи за отопление  - кой може да кандидатства за тях
© pixabay

В Благоевград започва кампания за отпускане на еднократна помощ за отопление в размер на 300 лева. Да се възползват от нея имат право и семейства, които не са били одобрени за целевата помощ за отопление по-рано тази година, заради по-високи доходи или заради това, че не са били регистрирани като безработни за предходните 6 месеца.

За отоплението през зимата семействата в Благоевград отделят от 700 до 1200 лева, в зависимост от това на какво се отопляват и колко души има в домакинството. Самотните хора и пенсионерите често нямат възможност да се отопляват, ако не получат помощ.

В Благоевград има семейства, които не са получили помощта, само защото доходите им надвишават минималните с 1 или 2 стотинки. Заради доходния критерий средства са отказани на над 2000 семейства. Сега те ще имат възможност да получат еднократна помощ в размер на 300 лв.

Хора които не са имали 6 месечна регистрация в бюро по труда към 31 октомври както и хора, които не са отговаряли с доход за последните 6 месеца за по-висок от 30 лева от норматива, тя ще бъде изплатена декември и лицата, които по някаква причина не могат да получат помощта си лично в пощенските клонове, трябва да имат в предвид и да упълномощят някой близък да отиде да я получи, каза Антония Павлова, директор отдел социална защита към Дирекция социално подпомагане в Благоевград.

Дават еднократна помощ от 300 лв. за отопление за семейства в затруднено положение?

Всички, които вече са кандидатствали, но не са били одобрени не е нужно да подават заявления отново, тъй като декларациите им ще се преразгледат автоматично и средствата ще се преведат по сметките им.

Хората, които не са подавали такова заявление декларация, могат да го направят в рамките на 14 дни това значи от сега до 23 ноември включително. То се поддава по настоящ адрес в дирекция "Социално подпомагане" в съответната община където им е настоящия адрес, каза Антония Павлова-директор отдел социална защита към Дирекция социално подпомагане в Благоевград.

Заради усложнената епидемична обстановка документите могат да се подават и по електронен път.

Калина Христова
10692 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИСТИНАТА

2021.11.12 | 08:03

1
Само цигани имат право!Но и Те ще избягат като няма кой да ги храни.БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА!

Добави коментар

Водещи новини