Кремен Георгиев: Ако ви се струва скъпо парното, има и по-скъпи начини на отопление

  • 08 октомври 2021 11:42

  • 939
  • 0
Кремен Георгиев: Ако ви се струва скъпо парното, има и по-скъпи начини на отопление
© gettyimages

"Ако на някой му се струва скъпо парното, има и доста по-скъпи начини на отопление. Климатикът затопля въздуха, а парното затопля цялото помещение и стените". Това каза пред БНР Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Поскъпването на парното може да се случи от 1 януари, дотогава ще действат сегашните цени, подчерта той.

Георгиев посочи, че дългосрочната прогноза за времето се изготвя от БАН и ако има необходимите метеорологични условия, "Топлофикация" е длъжна да пусне парното. Той припомни, че три дни температурите не трябва да надвишават 12 градуса.

Мъж плати сметка за парно за малък гараж колкото за тристаен апартамент

"Най-важно е през лятото да са направени ремонтите на топлофикационните съоръжения и тези пари са признати от КЕВР в ценовите заявления. Топлофикационните дружества извършиха ремонтите. ... Инвестиции се правят, когато е намерено финансиране и когато е сигурно, че тези инвестиции ще се върнат", обясни експертът и подчерта, че ако се спестят пари от ремонти, при авария през зимата може да бъдат загубени милиони.  

По думите на Кремен Георгиев "комплектът от плащане на равни годишни вноски и ежемесечно дистанционно отчитане е разковничето, което рано или късно ще се случи".

Калина Христова
939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини