Крива колона в нова сграда!? Случаят е от София

  • 08 ноември 2021 07:46

  • 8332
  • 5
Крива колона в нова сграда!? Случаят е от София
© Pixabay

Сигнал за некачествено строителство в София. Носеща колона на строеж на жилищна сграда в кв. "Стрелбище" видимо е крива. Коментарът е красноречив "Бояджията ще го изправи".

4-етажна жилищна сграда с магазини и офиси на партера. Така трябва да изглежда "Кестенова гора" 5 до края на другата година. Според сайта на инвеститора можем да се сдобием с апартамент на последния етаж срещу сумата от 190 000 евро. Обещават лукс, уют, бърз достъп до молове и близкия Южен парк. 

На снимки, направени от наблюдателни граждани обаче, личи бетон на шупли и дори гола арматура при строежа. Носещата колона за последния етаж също изглежда крива.

„Очевидно има съмнение за отклонение от вертикалността от двете посоки към 4-5 ниво. Но със сигурност, за да се опровергаят и потвъррдят тези съмнения е необходимо да бъдат извършени прецизни геодезически измервания и тогава ще се даде точна оценка за вертикалността на колоната“, заяви пред бТВ инженерът по строителни конструкции Георги Кордов.

По думите му никъде при проектиране на конструкции, на сгради, строителни съоръжения не се предвиждат отклонения във вертикално направление. Освен ако няма някакъв специален конструктивен елемент, който да е заложен по съответния начин в проекта, като във въпросната сграда това не е така.

Колоната е част от т.н. "носещ скелет" на блока. Инж. Кордов смята, че е недопустимо и незаконосъобразно колоната да се „поправи“.Работещата бригада на блока прехвърлиха вината. бТВ потърси фирмата изпълнител.

Израел обяви строителството на над 1300 нови жилища за еврейски заселници на Западния бряг

„В най-големият дъжд бетон-помпата, която изливаше горе колоните, удари със стрелата си колоната и я е изкривила. Имаме от конструктора запис в заповедната книга. Просто ще я възстановим тази колона. В този участък, който е крива, ще я излеем на ново и в това няма никакъв проблем. Не мисля, че има голям проблем с тая колона“, заяви Петър Николов, управител на фирмата изпълнител.

От фирмата-изпълнител обещаха корекцията да се случи до две седмици.

Novini.bg
8332 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
1 пишман строител и...

2021.11.09 | 02:05

5
соцгрупата 200лв/м2 се възбуди! )))
Херо Мустака

2021.11.08 | 10:36

4
"новото строителство" ще изпопада преди соц. панелките, който се е прее6ал, да му сърба попарката.
Джони

2021.11.08 | 10:19

3
Няма никакъв контрол.Приема се от бюрото на топло.Ще го заболят краката да провери.
Azне

2021.11.08 | 09:52

2
Хахах, дано ви паднат коптори те на всички. Апартаменти! Такива са всички нови сгради. И всичко се покрива с изолацията. Накрая дори и добрите и качествени проекти ще си чукате в главите. Защото на всички ви трябват пари а не тухли и купувате с цел да изкарате печалба. Проблемът е че вече всеки има по 2 коптора минимум и скоро няма да има балъци да купуват. Но всеки си знае а иде и промяна в паричната политика, дупе да ви е яко
.

2021.11.08 | 09:44

1
Да бе, ще преправят... Нали овце ще живеят там? Освен овца друг едва ли ще извади близо 400 000 лв. за да се настани в това пренаселено и неорганизирано гето!

Добави коментар

Водещи новини