Водещите новини! В Камбоджа вече има бул. „България“; не е ясно кой строи АМ „Хемус“ (и още…)

  • 29 октомври 2021 13:03

  • 1116
  • 0
Водещите новини! В Камбоджа вече има бул. „България“; не е ясно кой строи АМ „Хемус“ (и още…)
© Булфото(архив)/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 29 октомври ***

 

В Камбоджа вече има бул. „България“.

Това става, след като в столицата Пном Пен смениха името на основна улица, която носеше името „Георги Димитров“.

В Камбоджа вече има бул. „България“

***

„Хора, пазете се, навлизаме в Долината на плача. Не ни чакат добри дни“. Това заяви пред бТВ математикът проф. Николай Витанов.

Той припомни, че вече е говорил как има сериозна опасност да направим вторичен пик от Делта вълната заради поведението ни през август и септември.

„Казах, че свят ще ни се завие и в момента сме в пика. Трябва да кажа добра новина от последните числа, не са като тези преди няколко дена. Това, което се вижда е, че в повечето области има известно намаление на параметъра на дифузното разпространение“, заяви проф. Витанов.

Проф. Витанов: Пазете се, навлизаме в Долината на плача

***

Очаква ни най-смъртоносната вълна на Ковид-19?

***

Зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун”, заяви в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Милен Чолаков. Медикът от Шумен изкара тежко боледуване от коронавирус при предишната вълна. Сега той лекува ежедневно пациентите си.

Д-р Чолаков: Зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун

***

Опазването на живота на хората е основна задача на служебния кабинет. Всички усилия са насочени към това да не се стига до локдаун. Това беше заложено още при първия ни служебен кабинет.

Това заяви служебният премиер Стефан Янев във “Властта говори! Открито”, организирано интервю на живо във фейсбук, по време на което се задават въпроси на гражданите.

По думите му целта е бизнесът да продължи да работи. С въвеждането на “зеления сертификат” пък освен ваксините, се предвижда и тестване, което може да открие скритата заболеваемост.

Стефан Янев след питане на Novini.bg: Големият въпрос е защо партиите не намират начин да съставят кабинет

***

За някои обекти на АМ "Хемус" никой не знае кой работи. Никой не идва да каже: "Аз съм този, който строи там". За първи път имаме национален обект, който се изгражда - магистрала "Хемус", и неизвестен извършител.

Когато обаче вземат политическо решение да атакуват служебния кабинет, тези, които строят, пращат строители с тежка техника в центъра на София да повредят пътната настилка“, коментира Рашков.

Бойко Рашков с ирония към "великото строителство на Борисов"

***

Директорът на НАП Румен Спецов обяви, че целта на проверките в дружеството "Автомагистрали" е да се проверили дали чрез договорите не са извършвани данъчни нарушения. Той заедно с вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков и регионалния министър арх. Виолета Комитова дадоха специална пресконфереция, на която стана ясно, че има сериозни проблеми при строителството на АМ "Хемус", предаде репортер на Novini.bg

Пред медиите обаче Спецов не разкри подробности с аргумента, че още се води проверка.

Спецов с подробности за акцията в "Автомагистрали"

***

„Днес подписах указ за назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия. Това ще бъде венецът на неговата кариера“. Това заяви президентът Румен Радев след награждаването във Военна академия.

Радев назначи нов правосъден министър, Янаки Стоилов става конституционен съдия

***

Последвайте канала на

Novini.bg
1116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини