Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се състои в София

  • 27 октомври 2021 17:17

  • 262
  • 1
 Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се състои в София
© Булфото (архив)

На 28, 29 и 30 октомври ще се проведе тридневната есенна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата, която обхваща три столични района - "Оборище", "Младост" и "Подуяне", съобщиха организаторите от "БалБок".

Мобилният събирателен пункт ще бъде разположен на 28 октомври от 8.30 до 14.30 ч. в район "Оборище" на бул. "Янко Сакъзов", на входа на парк "Заимов" срещу ул. "Васил Априлов".

На 29 октомври пункт ще бъде открит в район "Младост", ж.к. "Младост" 4, на входа на парк "Сухото дере" откъм ул. "Самара" - бл. 440.

На 30 октомври ще бъде открит пункт за опасни отпадъци в "Подуяне" на ул. "Плакалница" 51, пред районна администрация "Подуяне".

Безвъзмездно ще се приемат опасни отпадъци, образувани от домакинствата като живак и уреди, съдържащи живак (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни); лакове и бояджийски материали; домакински препарати и химикали; мастила и замърсени опаковки; фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).
 

Борислава Борисова
262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.10.27 | 17:34

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини