Хакери спряха издаването на здравните пропуски в Нидерландия

  • 26 септември 2021 16:13

  • 1513
  • 3
Хакери спряха издаването на здравните пропуски в Нидерландия
© gettyimages

Започването на употребата на така наречените COVID паспорти в Нидерландия беше възпрепятствано от хакерски атаки, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31538

В резултат на моменти снощи е имало затруднения да бъде свален изискуемият QR код, съобщи днес министерството на здравеопазването в Хага. Атаките, които блокирали възможностите на сървърите, са отблъснати.

ЕС осигурява трето лекарство за COVID-19, държавите ще решават за трета доза ваксина

Притежателите на паспортите ще могат да удостоверят с тях, че имат пълна ваксинационна защита срещу COVID-19 или че са преболедували заболвяването. С него може да бъде удостоверено и наличие на отрицателен тест.

От вчера в Нидерландия влезе в сила изискване сертификатът да бъде показван от хората над 13-годишна възраст, които искат да посетят ресторант, културно или спортно събитие, но темата предизвиква спорове.

Вчера премиерът Марк Рюте уволни държавния секретар по икономическите въпроси Мона Кейзер, след като в интервю за местното издание "Телеграф" тя разкритикува въвеждането на ковид паспортите. Тези критики са несъвместими с правителствения курс, каза Рюте. Вчера срещу използването на здравните пропуски имаше няколко демонстрации.

След около 18 месеца Нидерландия отмени правилата за социално дистанциране. С въвеждането на ковид паспортите отпаднаха ограниченията за посещаемостта на стадиони, питейни заведения и магазини. Неваксинираните и непреболедувалите могат да се тестват безплатно. Носенето на маски остава задължително в автобусите и влаковете. В Нидерландия около 82 процента от пълнолетното население е ваксинирано.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1513 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Чичо Пешо

2021.09.26 | 18:19

1
82% my ass. Малко повече от половината са.
Кожената спринцовка

2021.09.26 | 18:41

3
В твоя задник е прониквано много пъти, в случая отново - в Холандия останаха неваксани най-вече хората, които имат противопоказания.
Алоу, мисирките

2021.09.26 | 18:40

2
DDoS-аджиите не са "акери".

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини