Цветан Цветанов: Всички да почетем паметта на загиналите за свободна България

  • 02 юни 2012 15:12

  • 1010
  • 3
Цветан Цветанов: Всички да почетем паметта на загиналите за свободна България
© булфото

Всеки от нас на тази дата трябва да отдава заслуженото към паметта на тези, които дадоха живота си за една свободна България, заяви заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на връх "Околчица".

В деня на всенародно поклонение пред паметта на Христо Ботев, неговите четници и загиналите за свободата и независимостта на България Цветанов, заедно с повече от 150 симпатизанти на партията и много врачани, измина последния преход по стъпките на легендарната чета до върха. Той заяви, че се стараe всяка година да бъде на паметното място като минава пътя на Войводата и изрази радостта си, че все повече деца и младежи се присъединяват към похода. Това е начин да има дадем ясен знак, че трябва да уважават историята си, а с историята на България можем само да се гордеем, подчерта Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

В отговор на въпрос да коментира декларацията на "Атака" за отмяна на турските наименования и замяната им с български, Цветанов отбеляза, че на този ден на поклонение не трябва да се поставя този въпрос. Той добави, че България има богата история, има своята култура и всеки един от нас трябва да има толерантен подход към тях. Според него такъв подход трябва да имат всички българи, независимо от техния етнически произход, а повдигането на подобни теми в днешно време целят едно - противопоставяне на българското общество. Нека отдадем заслуженото на Ботев, на всички четници, които загинаха за свободата ни - това е важното и ценното, което трябва да съхраним, заяви той.
Днес във всенародното поклонение на връх "Околчица" участваха привърженици на партия "Атака", водени от лидера им Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, които издигнаха плакат "ГЕРБ, защо сте за турските имена". Към тях се присъединиха и представители на ВМРО-БНД, водени от Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

БТА
1010 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Kkkk

2012.06.03 | 19:16

3
Дълбок поклон , пред делото на Христо Ботев и неговите четници !

2012.06.03 | 19:15

2
Ако станат Ботев и Левски и видят как управлява ГЕРБ ще умрът пак ужас!!!
777

2012.06.03 | 19:15

1
Този помияр се гаври с паметта на Христо Ботев.Той и Бойко Борисов ще са първите осъдени след Станишеви компания.Такаче той няма право изобщо да говори за Ботев.Той и правителството на Герб поругаха техните идеали за СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА България.Такаче никой до тук управляващите нямат право дори да стъпват на техните паметници защото са ПРЕДАТЕЛИ.

Добави коментар

Водещи новини