Нихат Кабил: Къде са журналистите, които ги боли от комформистката политика в земеделието?*

  • 20 октомври 2021 12:36

  • 1142
  • 0
Нихат Кабил: Къде са журналистите, които ги боли от комформистката политика в земеделието?*
© pixabay, личен архив

Нихат Кабил е агроспециалист, бивш министър на земеделието в правителствата на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Бил е също така зам.-министър на земеделското ведомство, както и депутат от квотата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Той е и журналист, а тук в коментара си в социалната мрежа открито застава в защита на своя колежка, нападана агресивно от екоактивисти:

„Заради ярката си, откровена и открояваща се позиция в защита на родното земеделие, агрожурналистът Ася Василева е обвинявана от т.н. „зелени активисти”, че „някой й плаща”. Може да я попитате кои са обвиняващите. Същите, които много отдавна са оплели в мрежите си всичко, що касае опазването на околната среда у нас. Особено в направленията, където има пари. Много пари! Европейски пари. Същите, които направиха всичко възможно да торпилират заложените в НПВУ средства за възстановяване и модернизиране на напоителната инфраструктура на България и европейските пари да отиват за дейности, в които отдавна са доказали своята сръчност в пълненето на банковите си сметки с "реализацията" на проекти, "опазващи биоразнообразието", "устойчиво развитие и управление на природните ресурси" и други, все засукани термини, с които се прикрива само едно - усвояване на пари. После пак самите те правят оценка на тези дейности. Зер, най-капацитивни са в това. Други няма.

А земеделието? А продоволствената сигурност? А борбата с резките климатични промени? По тяхната логика - да се оправят "селяните" както си искат. Не са техен проблем.

Имат си и поддръжници в самото МЗХГ. Един от тях даже публично предложи земеделците да събират дъждовна вода в бидони и после да поливат с нея!!!

Дай Боже повече такива "купени" агрожурналисти, които показват на екран и пишат с любов и преклонение пред труда на родните земеделци и производители на храни. И които ги боли от комформистката политика на днешното управление на сектора.

Респект, Ася Василева!

*Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1142 0

Свързани новини

Водещи новини