Христо Мутафчиев: Зелените сертификати трябва да включват и тестовете за антитела

  • 20 октомври 2021 11:37

  • 609
  • 2
Христо Мутафчиев: Зелените сертификати трябва да включват и тестовете за антитела
© Булфото (архив)

"Обявявам бойкот на "зелените" сертификати до момента, в който в тях не бъдат включени и тестовете за антитела. Дотогава няма да изпълнявам разпорежданията на МЗ". Това заяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев пред Нова тв.

По думите му е много важно да падне заповедта, която казва, че се позволява работа на 30% капацитет, защото от тях 10% няма да влязат.

Искат да се правят антигенни тестове преди театър

"Ако имаме разрешение за 100% посещаемост, остават 80% неваксинирани, които евентуално няма да влязат заради липса на "зелен" сертификат. По моя информация все още не са поръчани антигенни тестове, така може да се получи забавяне, тъй като е необходимо време за доставка. По този начин хората ще бъдат задължени да се ваксинират, аз съм против това, въпрос на личен избор е", коментира Мутафчиев.

Според него сегашният министър на културата до момента не е поканил нито една браншова организация на среща за обсъждане на проблемите.

Христо Мутафчиев подготвя моноспектакъла "Плач на ангел", който разказва за големите проблеми на малкия човек.

Радина Лазарова
609 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ

2021.10.20 | 13:22

2
ТРЯБВА ДА ВКЛЮЧВА!!!

2021.10.20 | 11:48

1
Бe махайте ги тия сеpтификати. Кой те пита кaкво да включвa, рoбoвладeлците в брюксел са рeшили, ти изпълнявaй. Пари от нерегистрирани болни не правим.

Добави коментар

Водещи новини