Искат да се правят антигенни тестове преди театър

  • 12 октомври 2021 09:59

  • 753
  • 3
Искат да се правят антигенни тестове преди театър
©

Бързи антигенни тестове и скрининг за антитела в театрите - това е предложението за антиковид мерки на председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32209

Предложението е такива тестове да се правят преди представления в мобилни лаборатории. 

Идеята е почерпена от практиките в Австрия и Германия, където според Мутафчиев културни и спортни събития се посещават по този начин.  

Туризмът: Нека да се съобщава, че смъртните случаи са само на неваксинирани

"Смятам, че в театрите е най-безопасно. Хората седят един зад друг и гледат в една посока. Не се прегръщат, не се целуват и седят с маски до края на представлението. Когато държавата определя някакви рестрикции, те трябва да важат за всички. Когато въвежда ограничителни мерки за един бранш, тя трябва задължително да компенсира този бранш", сподели той пред бТВ.

Според него тези тестове биха могли да се закупят със средства от актуализация на бюджета. Mакар да няма създаден протокол за тестове за антитела, актьорът е на мнение, че такъв може да се въведе в България. 

Актьорите настояват за срещи и разговори с кабинета за обсъждане на идеята. 

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
753 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ааааааа

2021.10.12 | 15:47

3
Няма да ходя на театър и на фитнес.Купувам си тежести и си тренирам у нас.Елате и ме спрете,ваш'та мама!ПедераЗи тъпи!
АСЕН ИЛИЕВ

2021.10.12 | 11:45

2
КОГАТО ИМАШЕ КОНЦЕРТНА ДИРЕКЦИЯ, АРТИСТИТИЕ ИМАХА ПО 5 КОНЦЕРТА СЕДМИЧНО. БЛИЗО ДО ПУБЛИКАТА ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ. Е, ВЕРНО НЕ БЕХА МИЛИОНЕРИ, НО ГЛАДНИ И ЖАДНИ НЕ СА ХОДИЛИ И МОРНИ ВОДА НЕ СА ПИЛИ :)

2021.10.12 | 10:57

1
тъпотията освен, че няма край, ами и се разраства! не съм съгласна с моите пари да се плащат тъпите тестове, за да може някой да ходи на театър! успех, няма да ходя и на театър!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини