Ето как патриарх Неофит ще отбележи рождения си ден

  • 14 октомври 2021 11:30

  • 390
  • 0
Ето как патриарх Неофит ще отбележи рождения си ден
© Bulphoto/архив

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, на 15 октомври т.г., Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи своя 76-и рожден ден в уединение и молитва.

Това съобщиха от кабинета на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на във връзка с предстоящия му 76-и рожден ден утре.

"Светейшият патриарх призовава желаещите в този ден да го уважат, да сторят това, като ведно със Светата Църква отправят молитва към Лекаря на душите и телата, и подател на всяко благо Господ Иисус Христос, за скорошно избавление на обичния ни народ от бича на пандемията и подкрепят според възможностите си, човеци в нужда. С отеческа загриженост Негово Светейшество припомня за стриктното спазване на противоепидемичните мерки и благопожелава крепко здраве и благоденствие на всички", се казва в съобщението от кабинета на българския патрирах Неофит.

Светското име на патрирах Неофит е Симеон Николов Димитров. Роден е на 15 октомври 1945 г. в София. На 24 февруари 2013 г., неделя, на Патриаршеския избирателен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит беше избран за Български патриарх и Софийски митрополит.

Интронизацията на Негово Светейшество Неофит, като патриарх Български и Софийски митрополит, се състоя в същия ден - 24 февруари 2013 г., в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" в София.

Патриархът: Нека загърбим всички свои пристрастия в името на Родината и народа

Десислава Станева
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини