Водолази обследват със специализиран робот кораба "Вера Су"

  • 13 октомври 2021 20:56

  • 562
  • 1
Водолази обследват със специализиран робот кораба "Вера Су"
© Булфото

Водолази трети ден обследват със специализиран робот товарния кораб "Вера Су", за да се реши как безопасно да бъде отворен хамбарът с амониевата селитра.

Това съобщи водолазът Юлиян Георгиев пред журналисти на морската буна в Каварна след приключване на днешния оглед на заседналия край местността Яйлата плавателен съд. По думите му корабът е като запечатан, няма промяна в състоянието му от последните няколко дни, лежи изцяло на дъното.

Все още не се знае какво е състоянието на превозвания карбамид , но няма изтичане в морето, каза водолазът. Според него няма предпоставки за екологичен инцидент.

Илиян Георгиев добави, че всеки ден на плавателния съд при прозорец от добро време работят по четирима-петима водолази. При инспекцията на кораба задачата е по какъв начин да се отвори безопасно хамбарът и да се разтовари амониевата селитра, подчерта още веднъж водолазът.

Борислава Борисова
562 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нищоправец

2021.10.14 | 07:31

1
ОБСЛЕДВАТ,ИЗЯСНЯВАТ,РАЗСЪЖДАВАТ,СЪБИРАТ ЩАБОВЕ,УМУВАТ,ИНФОРМИРАТ СЕ,ПРАВЯТ КОМИСИИ И РЕЗУЛТАТ НУЛА.ТИПИЧНО ЗА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ-НЕ ПРАВЕТЕ НИЩО ЗА ЗА НЕ СГРЕШИТЕ.ДОЛНИ ЧЕРВЕНИ УРОДИ.РАДЕВ И 40 РАЗБОЙНИКА ВЪН.

Добави коментар

Водещи новини