Водещите новини! Глобяват шофьорите на камионите от протеста; от утре пада първият голям сняг (и още…)

  • 13 октомври 2021 19:11

  • 2299
  • 8
Водещите новини! Глобяват шофьорите на камионите от протеста; от утре пада първият голям сняг (и още…)
© Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 13 октомври ***

 

Водачите на камионите, които бяха използвани за протест на строителите в продължение на няколко дни, ще бъдат привикани в районните по няколко причини. 

Едната: да им се съставят наказателни постановления. Влизането с камион над 4 тона между 7.00 и 21.00 ч. в центъра е нарушение на Наредба за организация на движението на територията на Столична община. 

Другата: „Относно информацията за задаване на други въпроси към някои от призованите водачи, уточняваме, че те са свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш, извършвани от службите на МВР“.

Водачите на камионите, които протестираха в София, бяха привикани в районните управления

***

Предупреждение от втора степен - оранжев код, издаде НИМХ за 14 октомври, четвъртък за 11 области в Западна България.

С понижението на температурите в тези 11 области на Западна България дъждът ще се примесва със сняг, а за областите - София-град, София-област, Перник и Кюстендил, е в сила предупреждение и за снеговалеж.

Оранжев код: В четири области ще завали сняг в четвъртък

***

През тези десет дни, през които вече съм във водовъртежа, забелязвам нещо по-страшно – хората не вярват, че се захващаш с политика по ето такива причини. Загубили са вярата. Съмняват се, подозират, даже някои те гледат накриво или направо те изтриват от мястото в сърцата си. Не ги виня - трудно е да вярваш след толкова години в лъжи. Но въпреки това няма да се откажа. Даже точно заради това няма!

Защото съм една от онези, дето вярваха, когато бяха на двайсет, и стояха по площадите, спяха в университета и пееха "аз не съм комунист и никога няма да бъда". Не съм била никога лидер - аз бях момичето с метлата рано сутрин в 272 аудитория, което чистеше сред поредната нощ на окупация. Така исках, защото вярвах в общата сила, в заедността. Всъщност през годините те точно това ни отнеха - заедността. Разбиха ни на парчета, на партии, на "за" и "против", на "наши" и "ваши", на "тези тук" и "тези там", на "червени", "сини" и "пембени", на "нормални" и "луди", на "жълтопаветници" и "някакви-други", на "патриоти" и "предатели", на "правилни" и "неправилни", на "заслужили" и "незаслужили"...

Така подмениха ценностите на нас, на българите. Накараха ни да се мразим, да се подозираме, да се предаваме, да се черним, да си извиваме ръцете, да си крещим в лицата, да не си помагаме.

Мария Касимова-Моасе: През годините ни отнеха – заедността*

***

Битката с Бойко Борисов (водач на листата на ГЕРБ в 25-и МИР) е очаквана от много време. Ще бъде предизвикателство да се изправя срещу него", заяви Белобрадова.

Елисавета Белобрадова: Предизвикателство е да се изправя срещу Борисов

***

Провокацията с Делян Пеевски е тотално блокиране на цялата държава (заради санкциите по "Магнитски" - б.р.) Той е водач на две листи. Рискуваме банковите сметки на парламента да бъдат блокирани. ДПС получава субсидия от БНБ чрез Министерство на финансите - могат да бъдат блокирани тези сметки. ЦИК трябва да внесе пари на ДПС като участник в изборите - могат да бъдат блокирани сметките на ЦИК. Мафията до такава степен агресивно играе около Бойко Борисов и около Ахмед Доган". Този коментар направи пред БНР Осман Октай, политически анализатор, бивш заместник-председател на ДПС.

Осман Октай: Провокацията с Пеевски е блокиране на цялата държава

***

Спецпрокуратурата… закриването ѝ е основен приоритет… съответно има отпор

„Във връзка с официално съобщение на Специализираната прокуратура за започната проверка, след подаден сигнал по електронната поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от г-н Кирил Петков в качеството му на служебен министър на икономиката, за което към настоящия момент прокуратурата посочва, че няма достатъчно данни, пресслужбата на „Продължаваме промяната“ съобщава: Многократно сме заявявали, че правораздавателната система в България има нужда от дълбока реформа, за да се превърне в истинска опора на справедливостта в страната. Специализираните наказателен съд и прокуратура на Република България, както неведнъж сме казвали, играят твърде „особена“ роля в прилагането на законите в страната и напълно естествено - именно тяхното закриване в този им вид следва да бъде един от основните приоритети на законодателната дейност на следващото Народно събрание, разбира се, като част от дълбоката промяна в посоката на развитие на България“.

От ПП защитиха Петков и скочиха на Спецпрокуратурата: Закриването ѝ е основен приоритет

***

Светли бъднини…

Репортаж на БНТ с няколко младежи, които казват дали разпознават кандидат-президентите, предизвика реакции в социалните мрежи. Появи се разочарование и възмущение, че бъдещото поколение, на което се разчита за "светли бъднини", има някаква откъслечна представа как се управлява страната, кой иска да я управлява, какви видове избори има и прочие.

На въпрос какви избори предстоят, един от момичетата отвръща: "Президент и още нещо, не съм много сигурна обаче". На друг въпрос дали познава кандидат-президента от снимката, друг от запитаните казва: "Знаех го, но не съм сигурен".

"Не съм сигурен кой си ти": Защо младите хора не познават българските политици?

***

Емил Спахийски поема оперативното управление на „Вестник Телеграф“ ЕООД като директор „Съдържание и бизнес развитие“. Той ще отговаря за разработването и изпълнението на редакционната стратегия на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“ и информационна агенция „Монитор“.

Ето кой поема оперативното управлението на „Вестник Телеграф“ ЕООД

***

Време е за промяна, при която не един да загуби, а друг да спечели, а да спечели всеки от нас, да спечели България. Време е да спечели България с №30. Това заяви Христо Иванов, след като в ЦИК бе изтеглен номерът на бюлетината, с който „Демократична България“ ще участва в изборите.

Христо Иванов: Целта ни е до 5-7 г. България да стане най-доброто място на Балканите

***

Сблъсъци избухнаха днес в Косово, предаде белградското радио Б92.

Властта в Прищина изпрати днес полицаи от силите за специално предназначение в разделения между сърби и албанци град Косовска Митровица (в северната част на страната). Правителството обяви, че операцията на вътрешното министерство е насочена срещу контрабанден внос на стоки от първа необходимост. Полицаите затвориха няколко търговски обекта, собственост на сърби.

„В отговор на действията на полицията местни сърби започнаха да замерват служители на реда с камъни и други предмети. Пазителите на закона отвърнаха със сила и в града се разиграха сцени на насилие. Сблъсъци между полицаи и сърби имаше и в град Звечан (близо до Косовска Митровица)", посочи още медията.

Нови сблъсъци избухнаха в Косово

***
 

Novini.bg
2299 8

Коментари 8

Добави коментар
STEFANOS

2021.10.14 | 00:47

8
Година и половина Бойко разреши на едни идиоти да трошат улиците на софия, да блокипрат движението, да хвърлят урина и фекалии по полицаите. За Мая М., Бабикан и Хаджиян, които организираха това без разрешение - има ли наказание?
STEFANOS

2021.10.14 | 00:46

7
Година и половина Бойко разреши на едни идиоти да трошат улиците на софия, да блокипрат движението, да хвърлят урина и фекалии по полицаите. За Мая М., Бабикан и Хаджиян, които организираха това без разрешение - има ли наказание?
Дийn

2021.10.13 | 23:59

6
Рашков,долен комунистически педал
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.10.13 | 22:39

4
И да ги глобят правителствити на Гумен Гадев няма да може да запълни дупката в бюджета :)
Гост

2021.10.13 | 23:43

5
Няма.как да пишеш такива коментари и да не си ПРОСТ
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.10.13 | 20:54

1
БОЙКО БОрисов трябваше да сбърка от бой комунетата, които блокирваха Орлов Мост непрекъснато ! Това да му е за урок от рашкофф -пияницата! Следващият път САМО БОЙ и Е.БАНЕ на болшевишките к.урви!
Съвет!

2021.10.13 | 22:37

3
Намали филмите и ускори хапчетата против халюцинации...!!!
Анонимен

2021.10.13 | 21:07

2
ГЕРБ МОЖЕ ДА НЕ ПРАВИ РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ!!! ДУМИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА НА РАДЕВ И ПАРТИИТЕ МУ, СА ДОСТАТЪЧНА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ ЗА ГЕРБ!!!

Добави коментар

Водещи новини