Няма промяна в състоянието на кораба „Вера Су“ въпреки вълнението от 5 бала

  • 09 октомври 2021 19:23

  • 1009
  • 2
Няма промяна в състоянието на кораба „Вера Су“ въпреки вълнението от 5 бала
© Булфото

Няма промяна в състоянието на кораба „Вера Су“, заседнал край местността „Яйлата“ преди 19 дни, съобщават от Министерството на транспорта.

Въпреки вълнението на морето от 5 бала корабът е добре укрепен и той не е сменил местоположението си. На този етап не могат да се предприемат никакви дейности по неговото спасяване. 

Вече 19-и ден той продължава да стои край бреговете на Камен бряг, като от 3000 тона азотен тор бяха претоварени едва около 200 тона.

"Вера Су" вече потъва, но властите увериха, че е добре укрепен

На борда на кораба и днес няма никого, тъй като вълнението е от 5 бала и не позволява безопасното качване на нов екипаж.

Представител на „Морска администрация“ е на мястото на инцидента и следи състоянието на кораба, като засега няма промяна, информират от транспортното министерство.

Синоптичната прогноза предвижда подобряване на времето през следващите два дни, когато е възможно да започне разтоварителна дейност. 

Окръжният съд в Добрич остави вчера за постоянно в ареста капитана и втория помощник-капитан на кораба, като ако тяхната вина бъде доказана, законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години. 

Весела Найденова
1009 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
баба гицка

2021.10.09 | 19:54

1
как да има промяна - той е седнал на камъните и ще си остане там

2021.10.09 | 23:22

2
Легнала е на пясъка бабе, не се бой, ще изхвърлят белото, ще изпомпат баласта и ще отплават. Не ги мисли, ходи да спиш.

Добави коментар

Водещи новини