Очаква се в понеделник български екипаж да се качи на „Вера Су“

  • 08 октомври 2021 07:54

  • 351
  • 0
Очаква се в понеделник български екипаж да се качи на „Вера Су“
© Булфото (архив)

Очаква се в понеделник, ако времето позволи, български екипаж да се качи на кораба "Вера Су", за да се случи разтоварването на плавателното средство. Това съобщи в предаването „Тази сутрин“ директорът на Морската администрация кап. Венцислав Иванов. 

"Очакваме времето да се подобри между неделя и понеделник и по всяка вероятност в понеделник ще продължим по нашия план. Очакваме времето да позволи да се качим на кораба – вълнение около 1-2 бала и сила на вятъра около 5-6 метра в секунда", каза той.

Капитанът и вторият помощник-капитан на "Вера Су" са задържани за 72 часа

Към настоящия момент няма промяна в състоянието на заседналия кораб „Вера Су“. Кап. Иванов допълни, че имат хора на Камен бряг, които са в готовност да съобщят, ако такава промяна настъпи.

Вчера стана ясно, че прокуратурата ще повдигне обвинения на капитана на заседналия край Камен бряг кораб и втория му помощник.

Кап. Иванов съобщи, че е направил връзка със следствените служби в Добрич, но те са отказали да му дадат информация, защото се правят разпити при закрити врати.

Моряците от кораба "Вера Су" искат консулска защита

Според него е възможно да е човешка грешка, но е възможно и други обстоятелства да са довели до грешка в управлението на кораба.

„Нека да приключат окончателните разпити и ние ще анализираме допълнително това, което са разказали членовете на кораба“.

„Изпратихме допълнително писмо до корабособственика дали и кога ще бъде наличен допълнителен екипаж, и кога ще бъде факт подписът на договор с компания за изваждане на кораба. Ние работим паралелно, ако до оправяне на времето не се появи такава компания, одобрена от министъра и правителството на България, да започнем действия, имаме готовност да започнем действия по снемане на товара", заяви кап. Иванов.

Радина Лазарова
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини