Фандъкова няма да отговаря за Ивайло Иванов, общинари обаче се вдигат на бунт

  • 07 октомври 2021 11:20

  • 2708
  • 4
Фандъкова няма да отговаря за Ивайло Иванов, общинари обаче се вдигат на бунт
© Bulphoto, архив

Независимият общински съветник Борис Бонев поиска кметът на София да аргументира пред Столичния общински съвет (СОС) решението си да назначи Ивайло Иванов за нов директор на Столичен инспекторат.

„Кметът Фандъкова дължи отговори пред софиянци и общинските съветници защо назначи човек с толкова спорно минало за шеф на тази изключително важна общинска длъжност”, настоява Бонев.

Той и колегите му смятат, че Иванов е отговорен за побоя над протестиращи по време на антиправителствените протести преди година. Бонев е категоричен, че бившият главен секретар на МВР е назначен в инспектората без конкурс и без план за реформи. Те кртикуват Фандъкова и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че отново правят нещата задкулисно. 

Днес мнозинството в СОС гласуваха против направеното предложение за изслушване на кмета. "Спаси София" определи това като "скриване от поемането на отговорност".

Пак напрежение в Столичната община: Вдигат протест срещу Ивайло Иванов

Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в СОС, каза, че става въпрос за назначение, което кметът на София прави, в структура, подчинена директно на кмета.

"Вие давате тук картина, свързана с ваши виждания за това как и какво трябва да се прави, но ние имаме правилник, който определя какви въпроси се разглеждат в СОС. Не приемам подобен въпрос да бъде тема на заседанието на общинския съвет", посочи Едрева, цитирана от БТА.

От групата на "Демократична България" /ДБ/ се обявиха против назначението на Ивайло Иванов за директор на Столичния инспекторат и го определиха като "върховна наглост и безобразна демонстрация на зависимостите на Йорданка Фандъкова от своя опозорен лидер".

Междувременно днес ГД "Боец", Методи Лалов и Камен Добрев организират на 8 октомври (петък) от 12.30 ч. протест пред общината. Демонстрацията е под надслов "Вън каскетите от общината".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2708 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Фандъкът

2021.10.07 | 13:27

4
Много се е състарил от ... слугуване,но не за"благото" на народа.

2021.10.07 | 12:47

3
Е, какво може да отговори - "Борисов ми нареди, щото вече няма други хранилки в София" ли?
Бойко Рашков

2021.10.07 | 11:58

2
Съд и затворя ,че Сливенският има място
Ей , долен герберски боклук

2021.10.07 | 11:55

1
Ей , Даскалке мизерна ..... Не се притеснявай след мандата ти Рашков ще те Оноди .....за далаверите ти

Добави коментар

Водещи новини